windows ai pc
Nå er det opp til Apple om de ønsker å ta etter Microsoft og kun tilby pro-maskiner med minst 16GB RAM.

Annonse


Microsoft påbyr det alle håper Apple skal gjøre

“AI PC-er”, altså Windows-maskiner (som trolig har som krav) at maskinen har maskinvare-drevet AI-er, må ha 16GB RAM som minimum. Det har Microsoft bestemt.

Nye Surface kun med 16GB RAM som minimum?

Med andre ord vil Windows-toppmodeller fra nå av aldri ha 8GB med RAM, som jo Apple stadig får kritikk for: MacBook Pro 14 som koster 23 990 kroner har kun 8GB RAM, noe som har endt med kraftig kritikk mot Tim Cooks selskap som tradisjonelt sett har vært sparsomme med RAM på alle produkter.

Det er merkelig nok TrendForce, analytikerbyrå, og ikke Microsoft, som har annonsert gladnyheten alle har håpet på: “Microsoft har satt grunnlinjen for DRAM og AI-PCer til 16 GB. På lang sikt anslår TrendForce at AI PC-er vil katalysere og øke årlig i etterspørsel etter PC DRAM-biter, med forbrukertrender som øker denne etterspørselen ytterligere.” Vi håper og tror at de nye Surface-maskinene, som lanseres i løpet av våren, alle starter med 16GB RAM. Det er også valgfritt om og hvor Copilot-tasten skal plasseres.

Et annet krav for AI PC-er er 40 TOPS med NPU-kraft. Både Qualcomm Snapdragon X Elite, AMD Strix Point og Intels Lunar Lake-brikker har så mye AI-kraft å tilby.

Forskjellen mellom 8GB og 16GB RAM er enorm

Annonse