ipad pro
Nye iPad Pro kommer i 11 og 13 tommer-modeller, har den helt nye M4-brikken og spesielle OLED-skjermer med ekstra god lysstyrke.

Annonse


Dette er nye “iPad Pro” med OLED og M4

Endelig har dagen kommet: klarer Apple å tine nettbrett-markedet som økte med 1 prosent, til å bli glohett?

iPad Pro – 10 ganger kjappere enn iPad Pro 1 – kan bestilles nå, leveres neste uke

Nye iPad Pro leveres i 11″ og 13″. Begge er veldig tynne, proklamerer Apple: kun 5,3 (11″) og 5,1 mm (13″) måler disse to. På plass er OLED med en ny teknikk: det er to paneler for å levere mye bedre lysstyrke. Teknologien heter “Tandem OLED” med 1000 nits for OLED og SDR med 1600 maks HDR-lysstyrke.

iPad Pro 13 er det tynneste produktet Apple har designet.

Den nye 10-kjerners CPU-en leverer opptil 50 prosent bedre CPU-ytelse sammenlignet med iPad Pro med M2-brikke fra vinteren 2022. GPU-en leverer ray tracing og mesh shading til iPad-serien for første gang og har opptil 4 x grafikk-ytelsen sammenlignet med M2. Apple skryter allerede av at Diablo Immortal med ray tracing ser utrolig ut, en grafikk-funksjon vi ikke tror spillet har fått enda. Apple har også klart å effektivisere varme-behandlingen med 20 prosent.

De nye modellene starter med 256GB lagringsplass.
Inngangsmodellen iPad, iPad Air 11 og 13 samt iPad Pro 11 og 13.

Magic Keyboard

Det oppgraderte tastatyret er tynnere og har en funksjonrad og en større berøringsflate med vibrasjons-tilbakemdinger. “Som å bruke en MacBook,” hevder Apple.

Annonse


Apple Pencil Pro

Trykk på pennen for å hente opp funksjoner, og det er mulig å vri den for å tegne fra ulike vinkler. Det er også vibrasjonstilbakemeldinger i den nye Pro-modellen.

Skjermen

FaceID er å finne på topp i horisontal-modus som på nye Air.
Begge iPad Pro-modellene har “Ultra Retina XDR” OLED-paneler.

Dette ryktet stemte også: nye iPad Pro drives av 3 nm M4-brikken med ray tracing på iPads for første gang og med 60 x AI-ytelsen sammenlignet med A11:

iPad Air – kan bestilles nå – leveres neste uke til samme inngangspris

De to nye iPad-modellene er ikke nye: de har bare oppgradert innmat. Men som du har skjønt: det kommer også en 12,9 tommer – Apple sier den har en 13″ skjerm. Selskapet har trolig kuttet rammene, jo også er kameraet å finne på topp i landskapsmodus. Endelig:

De nye modellene starter med 128GB lagringsplass.
De nye brettene har M2-brikken fra sommeren 2022.

“Alt skal handle om iPad”

Tim Cook snakker opp Vision Pro som det første på planen, og hevder at dette er iPadens største dag siden introduksjonen av den første modellen av Steve Jobs i april 2010. Cook gikk også igjennom de nye MacBook Air-modellene.

OLED, M4 og “Apple Pencil Pro”

Selskapets salg av iPads har falt rett ned etter at de ikke oppgraderte noen modeller i fjor. Mye har endret seg siden 2022 med AI som den største fellesnevneren uansett hva man snakker om i bransjen. Det er derfor ryktet at de nye iPad Pro OLED-modellene får M4, og ikke M3, en brikke med spesielt fokus på NPU-kraft for å kunne tukte Qualcomms Snapdragon X-serie som har spesiell god AI-ytelse. Av estetiske forbedringer finner vi et slankere design, trolig med mindre rammer rundt de nye OLED-skjermene som skal være det store PR-poenget i år.

apple tim cook
Apple er nødt til å imponere med sine nye nettbrett i ettermiddag: det er lenge siden de oppdaterte serien, og AI er her som aldri før.

Foruten dette er “iPad Pencil Pro”-navnet lekket, så vi regner med det skjer, og at pennen får flere gester. iPad Pro-serien får også et nytt sett aluminium Magic Keyboard – kanskje: “Apple Magic Keyboard Pro”? Mark Gurman fra Bloomberg tror at Apple i enda større grad vil prøve å fri til potensielle MacBook-eiere, men om de gjør endringer med multitaskingen får vi uansett ikke vite før 10. juni. iPad Air kommer dessuten med M3-brikke og for første gang i 12,9″-utgave. Det er ikke ventet en ny iPad mini i kveld.

Annonse