iphone 14 plus
Ryktene har gått på en mindre iPhone Plus-modell med mindre batteri - kanskje det har vært snakk om "Slim" hele tiden? Avbildet: iPhone 14 Plus. Bilde: ITavisen

Annonse


Kan ha avslørt hele iPhone 17-serien – kommer helt ny modell

Analytiker Jeff Pu fra Haitong International Securities omtales som svært troverdige innen Apple-analyser og lekkasjer. Nå sitter de på noe unormalt saftig.

“iPhone 17 Slim”

Pu hevder nemlig at iPhone 17-serien får et helt nytt design, men ikke bare det: at Plus-modellen droppes til fordel for en ny Slim-utgave der navnet avslører hva som skal være salgsdriver: et ekstra tynt design. Dessuten hevdes det å vite størrelsene og modell-navnene på samtlige for 2025-modellene:

  • iPhone 17: 6,1″
  • iPhone 17 Slim: 6,6″
  • iPhone 17 Pro: 6,3″
  • iPhone 17 Pro Max: 6,9″

Apple vil i så fall fortsette å eksperimentere med denne ene modellen der de har byttet mellom Mini- og Plus-modeller i flere år. Det har vært ryktet at iPhone Plus-modellen skulle utstyres med mindre batteri, men det gir kanskje enda mer mening med en Slim-utgave? Det er også godt mulig Apple føler at de har vært for rigide og konservative med mobilene, og at de føler de har godt av å ta større sjanser med en helt ny modell.

12GB RAM i år eller neste år?

Som du ser får altså Slim-modellen noe mindre skjerm, 17 består og 17 Pro og 17 Pro Max får større skjerm. Dette er panel-endringer som ventes allerede i år med 16-serien, men design-endringene kommer altså ikke før neste år, ifølge Pu.

Samme mann mener dessuten at 17, Slim og 17 Pro et mer “komplekst” aluminum-design, uten at han går i detaljer om hvordan det vil ta seg ut. 17 Pro Max vil fremdeles være laget med titanium, og får i tillegg en smalere “Dynamic Island.” Pu hevder også at 17 og 17 Slim får 8GB RAM (økning fra 6GB RAM) og A18 eller A19-brikke, mens iPhone 17 Pro og 17 Pro Max får 12GB RAM (opp fra 8GB RAM) og A19 Pro-brikke. Om Apple velger å øke til 12GB RAM på Pro-modellene allerede i år, grunnet iOS 18 sine AI-egenskaper, vet vi ikke, men det er godt mulig.

Annonse