tesla cybertruck
Tesla kan komme til å kutte hele 20 prosent av staben. Bilde: ITavisen

Annonse


Tesla kan komme til å sparke 20 prosent

Ifølge Bloomberg skal Elon Musk ha et ønske om å sparke 20 prosent fra Tesla.

Det tredje kuttet på like mange uker

Selskapet annonserte først at 10 prosent må gå. Deretter kom beskjeden om at hele Supercharger-teamet hadde fått sparken, og nå er det enda flere rapporter på LinkedIn om personer som har sluttet hos AI og elbil-selskapet som sliter grunnet et i stor grad mettet segment, samt flere utfordrere på hjemmebane og i Kina. Totalen er at salg og inntekter er ned 55 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Ovenfor Electrek melder at “flere kilder” som skal være kjent med saken, melder at selskapet har valgt å sparke folk fra programvare, service og utvikler-avdelingene.

“Flere kilder fortalte meg at noen avdelinger er så tynne at Tesla sannsynligvis snart vil innse at den vil trenge å ansette mange arbeidere på nytt, noe bilprodusenten måtte gjøre etter tidligere permitteringsrunder,” rapporterer Electrek.

Musk uttalte også sommeren 2022 at 10 prosent måtte gå: “Musk har visstnok en “kjempedårlig følelse” for den økonomiske utviklingen. Reuters har sett brevet der Musk sier selskapet  kutte så mange stillinger for å være rustet for fremtiden,” rapporterte vi den gang.

Les ITavisen-redaktør Trond Bie sin kommentar om Teslas situasjon

Annonse