macbook pro
Profesjonelle vet å styre unna 8GB-modellen til Apple, men at programmer krasjer med denne er noe selskapet må ta fatt i.

Annonse


Forskjellen mellom 8GB og 16GB RAM er enorm

Apple tviholder på 8 GB RAM i den rimeligste MacBook Pro-modellen som har tatt over for den eldre med Touch Bar. Nå avslører en ny test av forskjellene er enda større enn mange trodde.

Krasjer med 8GB RAM

Selskapet uttalte at 8 GB RAM på sine maskiner kan sammenlignes med 16 GB RAM “i andre systemer,” og selv om det i visse tilfeller kan stemme, spesielt om man sammenligner med en Windows-maskin med en kombinasjon treg RAM, hovedkort og CPU, så er det ingen tvil om at løftet er veldig stort når man sammenligner direkte mellom Apples egne maskiner.

Ikke bare det, men til og med krasj kan oppstå ved bruk av 8 GB RAM-modellen og Blender samt Final Cut Pro. Årsaken? Fordi Mac-en tømmes for RAM og må bruke NVMe-brikkens mellomlagringsfil, og selv om den klarer flere GB/s, er det ikke nok til å holde det gående kjapt nok til å unngå krasj og langt svakere ytelse.

Forskjellen er opp til 15 minutter

Om man ser bort ifra krasjing, noe som betyr at 8GB RAM-modellene er nærmest poengløse for proffer, så er ytelsen også utrolig mye bedre i modellene med 16GB RAM. Lightroom Classic med 20 faner bruker 5 minutter og 16 sekunder med 8GB-modellen og kun ett minutt og seks sekunder med 16GB-modellen.

I Finalcut Pro tar oppgaven fem minutter med 16GB-modellen og hele 20 minutter og 18 sekunder med den billigste.

Annonse