Apple Bob Borcher
Bob Borcher, Apples sjef for global markedsføring, mener at 8 GB RAM ikke kan direktesammenlignes med "andre systemer" sine 16 GB. Bilde: Lin YilYi

Annonse


Mener 8 GB RAM på Mac er som 16 på Windows

Kritikken rundt Apples sparsomme implementering av RAM er igjen en snakkis etter at de lanserte MacBook Pro 14 som tar over for MacBook Pro 13 med Touch Bar.

Er 8 GB RAM akseptabelt?

Maskinen høres ut som en bedre “deal” enn den gamle maskinen da skjermen er langt bedre (ProMotion, altså 120 Hz,) den har MagSafe og HDMI samt et skikkelig tastatur, men den leveres kun med 8 GB RAM. Prisen er likevel 23 990 kroner – ønsker man 16 GB RAM må man betale ytterligere 3000 kroner. 26 990 kroner blir derfor prisen på en MacBook Pro mange vil karakterisere som akseptabel.

Nå kan man ikke sammenligne RAM direkte mot RAM-en på andre maskiner, spesielt ikke i Windows-verdenen da Apple bruker en forent minne-plattform som er tettere bygget mot i resten av maskinen, for ikke å snakke om de mange minne-standardene. Men RAM er RAM i mange tilfeller, og det er et poeng at 8 GB RAM kan bli for lite, selv for de som ikke driver med tunge arbeidsoppgaver.

“8 GB Mac RAM er det samme som 16 GB på andre maskiner”

Nå svarer Apple på kritikken, noe som jo ikke skjer så alt for ofte. Det er under et intervju med maskinlæring-utvikler Lin YilYi, at Apple “VP of Worldwide Product Marketing,” Bob Borcher påstår at 8 GB RAM i en MacBook Pro er mer eller mindre det samme som 16 GB RAM i en Windows-maskin:

Annonse


“Faktisk er 8 GB på en M3 MacBook Pro sannsynligvis det samme som 16 GB på andre systemer. Det er slik at vi kan bruke RAM-en mye mer effektivt. Hvis du ser på rådataene og egenskapene til disse systemene, er det virkelig fenomenalt. På dette området bør folk se utover spesifikasjonene, og faktisk se på mulighetene, og lytte til pålitelige folk som deg som faktisk har brukt maskinene.”

Apple har også for vane å utstyre, ikke nødvendigvis Pro-maskinene, men andre modeller, med tregere SSD-er i de aller billigste modellene. Om dette er et problem med M3-modellene vet vi ikke.

Se intervjuet med Borcher:

Annonse


Annonse


Annonse