ipad pro macbook
Apple skal lansere iPad Pro OLED med M4-brikke 7. mai. Den nye brikken har mye bedre AI-ytelse. De virkelige store forbedringene får vi dog ikke vite om før 10. juni. Bilde: ITavisen

Annonse


iPad Pro M4 skal bevise Apple har en fremtid

Mark Gurman fra Bloomberg rapporterer igjen, kort tid før Apples iPad-event 7. mai, at de nye iPad Pro-modellene hopper rett til ikke-lanserte M4.

M4 og A18 Pro er det ekte startskuddet for AI-Apple

Årsaken er at M4 er en AI-sentrert brikke som A18 Pro, og Apples store plan er at nettopp disse modellene offisielt skal sette startskuddet for selskapets store AI-strategi. Det er ikke slik at Apple ikke har reklamert for AI med M3-serien og nye MacBook Air, men med M4-brikken snakker vi trolig neste-generasjon NPU ytelse – kanskje opptil 75 TOPS (“Tera Operations per second”.)

At Apple starter med iPad som startskuddet for AI gir mening fordi det er alltid-på-enheter, og for første gang med OLED-skjermer som trolig også vil ha alltid-skjermer. På den måten kan Apple, og vi spekulerer, dra nytte av iPad Pro OLED i langt større grad som en AI-hub der Siri kan ta opp større deler av grensesnittet ved stemmekommando-bruk.

Dette er Apples Mac-planer frem til sommeren 2025, som avslørt av Gurman:

  1. En billigere 14″ MacBook Pro med M4 – rundt slutten av 2024.
  2. 24″ iMac med M4 – forventet rundt slutten av året.
  3. Nye 14″ og 16″ dyrere MacBook Pro med M4 Pro/Max-brikker – kommer fra slutten av 2024 og tidlig i 2025.
  4. Mac mini med både M4- og M4 Pro-konfigurasjoner – kommer mellom slutten av 2024 og begynnelsen av 2025.
  5. 13″ og 15″ MacBook Air – beregnet til rundt våren 2025.
  6. Mac Studio med avansert M4-brikke – kommer rundt midten av 2025.
  7. Mac Pro med M4 Ultra-brikke – leveres i andre halvdel av 2025.

Det er dessuten avslørt flere Apple Pencil 3-gester. Den nyeste avsløringen, fra Gurman, er at pennen skal gi vibrasjonstilbakemeldinger under bruk. Gurman gjentar at Apple er i samtaler med AI-partnere for sky-tjenester, inkludert OpenAI som Microsoft er en stor aksjonær i. Gurman backer opp også tidligere rapporter om at Apple skal stor-oppgradere kjerne-appene sine, trolig også iWork med AI.

Annonse


Det er også et par andre avsløringer, som at  Beats Solo 4 lanseres 2. mai, og at iOS 18, som tidligere rapportert, gir økt frihet på hjemskjermen, men ikke forvent en like stor overhaling av det visuelle som iOS 7:

“Hjem-skjermen på iPhone og iPad vil også motta litt av en endring. Brukere vil kunne feste appikoner hvor som helst, selv utenfor det vanlige rutenettet. Den nye iOS vil også inkludere designjusteringer som gjør den mer modulær (enklere å oppdatere og tilpasse), men forvent ikke en iOS 7-nivå designoverhaling,” avslører Gurman.

Arbeider…
Gratulerer, nå er du med!

Annonse