iphone 15 pro
Trolig får samtlige iPhone 16-modeller 1200 nits SDR-lysstyrke.

Annonse


Denne iPhone-forbedringen gir absolutt mening

Lysstyrken på mobilskjermer har blitt en greie for produsentene å forbedre år etter år i et forsøk på å finne andre ting enn bare kameraet å forbedre.

1200 nits er sannsynlig på årets iPhone-modeller

Men så var det Apple da, for de har ikke økt SDR-lysstyrken siden 2021, den gang de debuterte iPhone 13 Pro sent i september. Nå melder en lekker at selskapet endelig tar større grep, og det starter “allerede” med iPhone 16-serien der økningen i lysstyrken visstnok økes med 20 prosent, altså 1200 nits. Det er ikke ventet at maks lysstyrke under ekstreme forhold økes fra dagens 1600 nits for HDR-innhold.

Foruten A18-brikkesett (det skal bli svært interessant å se om Apple har klart å utføre M4-magi med dem) ventes det at Pro-modellene får en ny knapp dedikert kameraet, og at de to billigste (det ryktes for øvrig en ny “iPhone Slim” som skal ta over for “Plus” neste år) får action-knappen fra i fjor og den nye kamera-knappen.

Ryktet om at Pro-modellene får noe ekstra har blusset opp, mer spesifikt i forhold til at noen av knappene kanskje blir trykk- og berøringsfølsomme i stedet for å være fysiske. Dette er forbedringer som først og fremst vil gi fordeler for action- og kamera-knappene.

Annonse