apple ipad pro m4
Apple knuser alle i ARM-spillet med M4 som lanseres i iPad Pro-serien allerede onsdag neste uke.

Annonse


Apple har slått Qualcomm før de rakk å starte

Annonse

Apples nyeste brikke, M4, ble først lansert i iPad Pro. Ryktet stemte, men vi trodde ikke ytelsen ville være mye bedre.

Hvem så dette komme?

Brettene er utrolig tynne på 5,1 mm for 13″ og 5,3 mm for 11″ – det er nå en ting, og imponerende med all kraften, men det er ingen garanti rå ytelsesøkning: noen ganger er alt kjappere, andre ganger er CPU-en mye kjappere, eller som nå for tiden: det har vært flest og størst GPU-forbedringer, dog godt hjulpet av en forent minne-plattform.

Med M4-brikken snur Apple trenden og har klart å slå Snapdragon X Elite rett før lanseringen av de nye Windows ARM-maskinene. Qualcomm har skrytt av at deres brikke er kjappere enn M3, og det stemmer, men M4 er 25 prosent kjappere enn M3-brikken i flerkjerne-testen og 45 prosent kjappere enn M2.

Annonse


Apple er i denne runden heldige i reklamen: de lanserte jo aldri en iPad Pro M3.

Har “iPad Pro” forlatt meg? KOMMENTAR

Mens alle fokuserte på AI-ytelse jobbet Apple med M4

For brikken klarer 3810 enkjerne-poeng (takket være 4,4GHz mot Macens 4,05GHz) og 14 541 i flerkjernetesten. Dette er modellen med 10 CPU-kjerner og 16GB RAM, altså brikken som er inkludert i 1TB og 2TB-modellene. Dette mot X Elite som klarer 3200 i enkjerne-testen og 13 900 i flerkjerne-testen. I GPU-testen, altså Metal, så klarte brettet 54 000 poeng – det er mye mer enn 30 000 poeng MacBook Air M3 15″ 16GB RAM yter.

Dynamisk bufring optimaliserer minnet på chipen, som gjør iPaden mer strømeffektiv og gir bedre grafikkytelse i alle slags apper og spill.

Apple
Det er ytelses-fokus med iPad Pro som for første gang støtter ray tracing:

Vi så faktisk ikke dette komme. Selv om det ble ryktet at M4 skulle utstyres først i nye iPad Pro, så trodde vi ikke at Apple ville klare å slå Qualcomm og samtidig sette en overlegen personlig rekord.

Her er iPad Pro M4 mot MacBook Air 15 M3 16GB (GeekBench):

Det er altså mye mer enn bare AI-ytelsen som er bedre.

Annonse