Xperia 1 IV
Sommeren 2022 testet vi Xperia 1 IV, og vi var langt ifra veldig imponerte. Selv om Sony har produsert flere gode Xperia-mobiler, har de aldri vært salgskonger. Bilde: ITavisen

Annonse


Fienden er Google Pixel

Sony har aldri helt fått det til med Xperia-serien mobiltelefoner.

Sony har utrolig nok ny en fler-års avtale med Qualcomm

Det er ikke det at de har vært dårlige, men selskapet har aldri helt klart å posisjonere dem av en eller flere grunner. En av dem kan være høye priser og spesielle skjerm-format. Det er uansett mystisk at de ikke har vært mer på banen da det er nettopp Sony som leverer bilde-sensorer til mobil-kameraene i de fleste av konkurrentene, inkludert Apple.

Av den grunn skulle man tro de hadde et fortrinn med fotografing. Det kan så hende, men om det stemmer eller ikke, så har ikke det blitt direkte-oversatt til flere salg. Det ene stedet, hjemlandet naturlig nok, har salget vært bedre enn i resten av verden. Til nå.

Det kan overraske deg å høre at Sony Group Corp. fortsatt er i smarttelefonbransjen, siden navnet ikke lenger vises i globale rangeringer. Den ene bastionen av håp, hjemme i Japan, er allerede overfylt med iPhones, men i det minste forble Sony en fremtredende aktør blant Android-leverandører. Ikke nå lenger.

Bloomberg

Xperia med økt markedsoppslutning i Japan de siste tre årene ikke nok

For to ting har skjedd i Japan: Googles Pixel-mobiler har tatt av i popularitet, og var per juli i fjor det største markedet for søke- og annonse-selskapets mobiler. Deretter startet Pixel å spise markedsandeler fra iPhone, og nå viser det seg at salget av Pixel-mobiler i Sony-landet økte med over 500 prosent i 2023.

Annonse


Dette måtte gå utover noen, og den noen er Sony, som merket seg at salget av egne mobiler falt med 40 prosent i fjor. Det er ventet at inneværende år vil bli ditto dårlig.

Xperia 1 VI lanseres 15. mai (med kamera og ikke AI-fokus,) men vi er ikke så sikre på hvor lenge til Sony er interesserte i å selge mobiler. Det er det ingen som tjener på.

Annonse