rivian r1t
Om Apple skal gjenopplive Titan-prosjektet i partnerskap med en elbil-produsent gir Rivian mest mening på alle måter. Bilde: ITavisen

Annonse


Vi håper dette Apple-ryktet stemmer, men har ikke trua

Rivian R1T (pickup) er en av de beste bilene redaksjonen har testet, uansett kategori.

Vi fester lav tiltro, men stort håp, til ryktene

Så da vi hørte at Apple skal være interesserte i partnerskap med California-produsenten, så ble vi først glade, men deretter skuffet. Årsaken er at kilden er Digitimes, en notorisk usikker kilde som vi kun rapporterer om i sjeldne tilfeller, eller om saken får en litt annen nyhetsvinkling, som denne.

Digitimes bruker som regel alltid sitatet “kilder med kjennskap til planene i produksjonsnettet,” og det er også tilfellet denne gang. Alt er mulig, og det er mer sannsynlig at Apple gjenoppliver Titan-prosjektet, enn mange andre mulige prosjekt. Stemmer noe av dette, i det minste at de snakker eller har snakket sammen, betyr det at rapporteringen om bil-prosjektets kansellering i februar i det beste fall er mangelfull.

En av grunnene til at de to vil passe bra sammen, foruten at begge selskapene identifiserer seg med kulturen i California, hadde Rivian-sjef RJ Scaringe følgende å si om å selv ha kontroll over alt for å servere den beste opplevelsen, en sterk Apple-tradisjon Cupertino nok uansett hadde trumfet gjennom:

“Med mange av tingene vi gjør, enten det er musikk eller kartlegging, så må vi sørge for at det integreres med de beste plattformene i klassen. Ved å kontrollere systemet lar det oss bare være dommeren i forhold til opplevelsen du får, kontra å overlate kontrollen over det vi mener er en av de viktigste delene av opplevelsen.”

Annonse