apple car
Det ble aldri noen Apple Car, i det minste ikke med Tim Cook som nå har kansellert prosjektet. Konsept: Vanarama

Annonse


“Apple Car” er avlyst!

Etter 10 år med forsøk gir Apple opp bil-prosjektet “Titan.”

Overrasket gruppen i dag

Det melder Bloomberg som har kjennskap til Apples interne anliggende. Med dette er en av de største håpene for Apple-fansen historie, og selskapet har skrinlagt det mest ambisiøse prosjektet noen sinne – uten tvil et stort nederlag for Tim Cook som nok håpet at dette var en av produktene han ville bli husket for.

Apple avslørte nyheten ovenfor de 2000 ansatte som har jobbet med prosjektet i dag tidlig California-tid. Gruppen som har jobbet med bilen, “Special Projects Group,” har fått beskjed om at de skal jobbe med AI i stedet, et team ledet av John Giannandrea. Nyheten om at bilen forblir en drøm for Apple, ble delt av “Chief Operating Officer” Jeff Williams og Kevin Lynch. Det vil være medarbeidere som vil måtte skaffe seg ny arbeidsgiver, mens andre vil kunne søke om andre stillinger innad i selskapet.

Apple vurderte å prise bilen til 100 000 dollar

Det overrasker ikke så mye at Apple nå gir opp: de har mange ganger endret på toppledelsen, og Doug Field som tidligere ledet prosjektet hadde ikke trua på at selskapets toppsjefer kom til å godkjenne bilen:

Annonse


“Doug Field som nettopp ble intervjuet i forbindelse med Fords 2024 Lincoln Nautilus, sluttet i Apple blant annet fordi han ikke trodde toppsjefene i selskapet noen gang kom til å godkjenne lanseringen av en bil. Nå er håpet for teamet at den nye, og langt mindre ambisiøse planen, vil være nok til at de får en bil på veiene om fire år. Om Cook godtar risikoen/avkastning,” skrev vi forrige måned i forbindelse med at bilen skulle bli utsatt til 2028 og langt mindre ambisiøs.

Styret var misfornøyde med en potensiell pris på 100 000 dollar og at Apple ikke ville kunne tjene like mye penger per solgte som andre produkter. De stilte seg også stadig mer tvilende over om det ville lønne seg å kaste penger inn i et prosjekt som kanskje aldri kom til å bli realisert, noe det nå heller ikke blir. I det minste ikke med Tim Cook som sjef.

Annonse