2024 Lincoln Nautilus
Fords 2024 Lincoln Nautilus byr på store skjermer, Bluetooth-gaming, Unreal-grafikk og den norske nettleseren Vivaldi.

Annonse


Drives av Unreal Engine-grafikk og Vivaldi

Ford sier ikke nei til Apple Carplay som General Motors sin avgjørelse som ble mottatt av nærmest sjokk i bil-bransjen.

Fra 50 000 dollar

Ford velger i stedet å la folket velge, for fra og med 2024 Lincoln Nautilus er Carplay og Android Auto støttet. Faktisk er denne, som General Motors sine biler, bygget på Google Android Automotive OS, men i motsetning til GM betyr altså ikke de at de kaster Apples løsning og kundene ut av vinduet.

Fords biler gjør det dessuten mulig å “kaste” noe positivt: Apple Maps eller Google Maps til den største skjermen, samt at Carplay og Android Auto kan dele informasjon som batterilevetid og rekkevidde-estimater. Det høres ut som det Apple prøver med sitt nye Carplay som vi fikk vite bittelitt mer om på tampen av fjoråret.

Ford har måttet utsette stor-overgangen fra 2023 til i år.

Ford bruker logisk nok Nautilus til å kommunisere at de gjør det motsatte av konkurrenten, for nettopp denne modellen har tre skjermer i front, der de to som også fungerer som instrument-panel og nesten ser ut som en skjerm, og en mindre skjerm sentrert i front på 11,1″. Den største skjermen (som egentlig er to,) gir til sammen 48 tommer med 4K-oppløsning og drives av Unreal Engine. Fokuset til Ford denne gang er ikke bare mye skjerm, som Mercedes sine dyreste, men de drives også av prinsippet om at brukeren skal kunne endre grensesnittet som ønsket.

Annonse


Bluetooth-støtte er det eneste som er nødvendig.

Utviklet av tidligere Apple- og Tesla-medarbeider

Dette er ikke så overraskende når man vet at Doug Field har utviklet det. Field har tidligere jobbet hos Apple og Tesla, og siterer ovenfor The Verge Steve Jobs: “maskinvaren blir til slutt bare et vindu inn i programvareverdenen.”

Ford snakket, forfriskende, ikke om AI, men sa de skulle ta i bruk den norske nettleseren Vivaldi før Google. Video-strømming fra PBS Kids, YouTube og Amazon Prime er støttet med Google Play Store. Også video-konferanse-apper blir gjort tilgjengelig (og kan kun brukes når bilen er parkert.)

Annonse