general motors Android Automotive
Chevy Blazer EV 2024 blir den første uten Android Auto og Apple CarPlay. I stedet satser produsenten alt på Google Android Automotive.

Annonse


Latterliggjøres

Vi har tidligere skrevet om General Motors beslutning om å droppe Apple CarPlay.

GM sjokkerte bransjen i mars

I stedet har GM valgt å gå for Google sin infotainment-plattform Android Automotive – med andre ord er det ingen måte å speile iPhone mot de nye bilene til General Motors på, og det eneste de kan gjøre er å bruke Bluetooth-lyd. Ford har brukt PR-marerittet til GM til sin egen fordel, og uttaler at “det ikke gir mening å forlate Apple-kundene.” I USA gir det enda mindre mening fordi Apples markedsandel på mobil-markedet er enda større enn i andre regioner.

“For bensin-biler vil støtten være på plass, men fra og med Chevrolet Blazer 2024 og alle el-biler, er det over og ut for Apple CarPlay. Det verste for Apple, og for mange kunder som liker å koble sin iPhone mot Apples system, er at det er erke-konkurrent Google som utvikler et helt nytt system for konsernet,” skrev vi i april i år.

Svakt poeng latterliggjøres

Nå fortsetter General Motors å gjøre det vanskelig for seg selv, for under et intervju med Motortrend prøver Tim Babbitt, selskapets “Head of Product for Infotainment,” å forklare hvorfor de dropper Apple CarPlay og Android Auto: fordi koblingene mellom mobil og bil kan være ustabile, kan det medføre at føreren plukker opp mobilen i stedet, og på den måten utsetter seg selv og andre for fare.

Annonse


Det er et merkelig poeng all den tid 1) koblingen mellom mobil og bil slettes ikke ustabil, treg og generelt dårlig i moderne biler, 2) om det ikke er mulig å speile mobil-innholdet på infotainment-skjermen i det hele tatt, vil ikke det medføre mer bruk av mobilen?

Det er nesten sjokkerende at produsenten totalt dropper begge plattformene, og enda mer så om de ikke lar kode bli værende slik at de senere kan aktivere CarPlay, eller i det minste Android Auto, om salget skulle gå skikkelig dårlig. På den annen side har Tesla heller aldri tilbudt CarPlay og Auto i sine biler, men slik har det vært siden tidenes morgen.

Annonse