ford sier ja til apple og google
Ford F-150 Lightning med Apple CarPlay.

Annonse


Ford mener det ikke gir mening å forlate Apple-kundene

Er det ikke risikabelt å vrake Apple?” spurte vi 2. april. Det mener også Ford-sjef Jim Farley (nevø til komikerlegende Chris Farley) som sier at de er ti år for sent uansett.

General Motors skroter Apple CarPlay

“Store General Motors dropper Apple til fordel Googles infotainment-system i alle kommende el-biler. For bensin-biler vil støtten være på plass, men fra og med Chevrolet Blazer 2024 og alle el-biler, er det over og ut for Apple CarPlay. Det verste for Apple, og for mange kunder som liker å koble sin iPhone mot Apples system, er at det er erke-konkurrent Google som utvikler et helt nytt system for konsernet,” meldte vi om General Motors sin risikable strategi tidlig forrige måned.

Tesla har valgt å bruke sitt helt eget OS uten støtte for Apple CarPlay eller Android Auto. Unntaket er at en Apple Music-app er integrert. Nå lover Ford å ikke endre på noe.

Fordi Apple-kunder handler Ford

“70 prosent av Fords kunder i USA er Apple-kunder. Hvorfor skal jeg fortelle en Apple-kunde lykke til videre?”

Annonse


Det høres naturlig å ikke gjøre nettopp det, av den enkle grunn at mobil-speiling mot bilens skjerm innebærer at man slipper å logge inn, enkelt endres når andre kjører og allerede inneholder all informasjon man ønsker på farten, inkludert samtaler. Det er hva mange mener er hovedgrunnene til at det er et must med støtte for iPhone og/eller Android.

Farley skal heller ikke være interessert i å selge innhold på skjermene, selv om vi er mer usikre på om det vil stemme i fremtiden når man slipper å kjøre:

“Innholdsmessig tapte vi den kampen for 10 år siden. For å være ærlig er det fordi det ikke er så mye penger å tjene på det. Det er sikkerhet, delvis selvkjøring og produktivitet som er viktig for oss,” sier Farley og peker på Tesla som et selskap som ønsker kontroll over hele opplevelsen.

Annonse