android auto
General Motors vraker Apple og går for Googles infotainment-system. Slik integrasjon blir stadig viktigere og kanskje det aller viktigste når alle biler er over på nivå 3 og 4 autopilot.

Annonse


Er det ikke risikabelt å vrake Apple?

Store General Motors dropper Apple til fordel Googles infotainment-system i alle kommende el-biler.

Går for Google fra og med 2024-modell

For bensin-biler vil støtten være på plass, men fra og med Chevrolet Blazer 2024 og alle el-biler, er det over og ut for Apple CarPlay. Det verste for Apple, og for mange kunder som liker å koble sin iPhone mot Apples system, er at det er erke-konkurrent Google som utvikler et helt nytt system for konsernet.

Dette skjer samtidig med at Apple girer opp til lansering av en helt ny generasjon CarPlay som blant annet kan styre klima og nøkkel-funksjoner.

Har samarbeidet i flere år

GM har samarbeidet med Google helt siden 2019 for å legge fundamentet for et “infotainment-systemer som er tettere integrert med andre systemer som GM sin Super Cruise,” melder Reuters.

Annonse


Mike Hichme har ansvaret for “cockpit opplevelsen” i selskapets biler, og sier at integrasjonen med autopilot-systemer mot navigasjon er i startfasen. “Vi vil ikke designe funksjonene slik at man er avhengig at vedkommende har en mobil.” Selskapet poengterer at iPhones vil kunne koble seg bilene via Bluetooth for samtaler og musikk, men det stopper altså der.

Derfor er det viktig

Dette åpner også for flere abonnement-tjenester og en måte for bilprodusentene å fortsatt tjene penger på solgte biler. Målet er å omsette for 20 til 30 milliarder dollar for slike tjenester innen 2030.

Googles system kan bli bra det, men det er viktig for bilkunder hvordan biler samhandler med mobilene sine og informasjonen på dem. Ved å velge bort Apple helt, tar GM en ganske så stor sjanse.

Hva mener du? Er infotainment-løsningen viktig for deg når du velger bil?

Annonse