windows 12 konsept
En ting er grensesnittet, men det hadde jo også vært fint om Windows 12 også blir kjappere enn de forgående OS-ene, spesielt på ny maskinvare. Tester viser at det er minimalt å hente, om noe, med Windows 11 vs. 10. Dette inkluderer nye teknologier.

Annonse


Hva sier du om Windows 12 blir slik?

Vi lurer alle på hvordan Windows 12 (om det blir navnet) kommer til å se ut, om Microsoft gjør større endringer, eller om de finpusser på Windows 11-grensesnittet.

Ingen vet hvordan “Windows 12”-grensesnittet blir

Det eneste vi vet er at Microsoft har lekt med tanken om å flytte varsler på topp. Det vet vi fordi de i et par sekunder, under en video-demo, viste frem glimt av et nytt grensesnitt. Siden den gang har vi verken sett eller hørt noe fra Microsoft angående den store oppdateringen, for også som nevnt en rekke ganger tidligere: det er ventet en stor-oppdatering, og ikke bare vedvarende “Moment”-oppdateringer av 11.

Den siste store avsløringen kom så sent som i desember i fjor, den gang var det et scoop fra Windows Central som belyste flere sider av OS-et som visstnok lanseres i august:

“Som allerede nevnt skal Intel avsløre sine nye CPU-er 14. desember med en AI NPU. Flere av funksjonene i nye Windows vil kreve en slik funksjon, hevder Windows Central’ Zak Bowden. Den store greia blir et nytt grensesnitt med en avansert form for CoPilot som hele tiden jobber i bakgrunnen (derav behov for ny maskinvare.) Teknologien vil kunne jobbe i bakgrunnen konstant for å “forbedre søk, komme i gang med prosjekter eller arbeidsflyter, forstå kontekst og mye mer. Kilder sier at disse AI-funksjonene vil være «banebrytende»,” avslørte Windows Central den gang, med mer:

  • Tidslinje som gjør det mulig å gå tilbake i tid med apper og nettsider som CoPilot husker
  • Spesifikke, filtrerte søk
  • AI vil forbedre søk og tilby en naturlig språkmodell
  • Super Resolution oppskalerer spill og video
  • Forbedret Live Captions

Startmenyen forbedres ved at Microsoft samler alle sine tjenester som kan brukes til å skape innhold, dette inkluderer filutforskeren. Dette blir stedet å starte med Microsoft 365-prosjekter, avslører Windows Central. Energi-spareren (det testes en ny allerede nå,) blir også mye bedre, og vil kunne spare opp til 50 prosent av batterilevetid på utvalgt maskinvare. ARM? Som vi har skrevet om flere ganger tidligere kommer det et nytt grensesnitt, men det er ikke sikkert det skjer neste år. Blant annet prøver de seg frem med å flytte oppgavelinjen og verktøylinjen på toppen av skjermen – og kanskje det samme for varsler.

ITavisen, 6. desember, 2023

Hva med dette?

Men det er moro å drømme seg bort til en fremtid, kanskje allerede i år, der Microsoft gjør større grep med grensesnittet, for uten tvil er det ting å forandre. Hva med å kvitte seg med høyre oppgavelinje og i stedet flytte ting opp, som på en mobil med “rullgardin-varsler”? Det er også muligheter til i langt større grad implementere alle Android-funksjonene inn i nevnte potensielle nye meny, i stedet for å måtte bruke en ekstern app som nå, altså “Telefonkobling.”

Konseptet fra YouTuber “AR 4789” ser for seg å flytte søk på topp og inkluderer en flytende app-meny nederst som gir mer plass til bakgrunnen. Startmenyen er også betydelig slanket.

Annonse