helldivers 2
Sony har valgt å ikke gå videre med Helldivers 2 PSN-kravet etter at en rekke land ble utestengt fordi Sony ikke tilbyr tjenesten. Det gjenstår å se hva som skjer med Ghost of Tsushima PC.

Annonse


OPPDATERT: Sony snur

Hva i alle dager er det som skjer med Helldivers 2 til Playstation og PC?

Oppdatert, 07:34:

Sony hadde ikke et valg og har nå valgt å ikke gå videre med PSN-kravet:

“Helldivers-fans — vi har hørt tilbakemeldingene dine om oppdateringen av koblingen til Helldivers 2-kontoen. 6. mai-oppdateringen, som ville ha krevd Steam- og PlayStation Network-kontokobling for nye spillere og for nåværende spillere fra og med 30. mai, vil vi ikke gå videre med. Vi lærer fortsatt hva som er best for PC-spillere, og tilbakemeldingene dine har vært uvurderlige. Takk igjen for din fortsatte støtte til Helldivers 2, og vi vil holde deg oppdatert om fremtidige planer,” melder Playstation på X.

Annonse


Hva er det Sony driver med?

Det er ikke godt å skjønne hva Sony driver med, men i skrivende stund er spillet fjernet fra 177 land der “PlayStation Network” ikke er tilgjengelig på PC – årsaken er at utvigeren plutselig krever pålogging til PSN for å spille det som ble en super-topphit i år.

Årsaken til at alt gikk greit i starten var grunnet nettverks-begrensninger, men nå som de er løst har Sony startet påbudet, og det med så dramatiske effekter at det er vanskelig å forestille seg at det er verdt, selv om man kun ser det fra et PR-perspektiv. Sonys krav om PSN-tilkobling for å spille er et problem fordi selskapet ikke har lansert tjenesten i flere av dem. Unntaket er Japan der det skal være snakk om stemmeskuespillere og deres betingelser.

Spillet blir nå “review bombed,” på Steam der spillet nå har 6 av 10 poeng etter først å ha blitt hyllet fordi det var sarkastisk og rett-til-poenget-action:

Spillerne er ikke nådige.

Oppfordrer til lisens-brudd

Det som nærmest er komisk er at Sony ikke ser ut til å være klar over hva de har stelt i stand, for PC Gamer veileder kunder som i land uten PSN å endre kontoen til et annet land. Problemet? Det er ikke lov i henhold til selskapets eget regelverk!

“Med over 211 000 negative Helldivers 2 Steam-anmeldelser på tre dager, ser det ut til at utvikler Arrowhead sliter med Sony om det kontroversielle PSN-påloggingskravet,” skriver PC Gamer som legger til at Sony tilsynelatende gjør alt for å “registrere nye e-post-adresser og brukere inn i PSN-økosystemet.”

Også Ghost of Tsushima PC krever PSN-kobling når det lanseres 16 mai.

Vi spilte tirsdag forrige uke:

Annonse