Lenovo ThinkPad X1 Fold
Når/om Apple entrer markedet med en brette-Mac med kun berøringsskjerm vil de ikke være alene på markedet. Avbildet: “Lenovo ThinkPad X1 Fold”. Bilde: ITavisen

Annonse


Mener Apple starter produksjonen av brette-Mac neste år

Jeff Pu fortsetter sine Apple-lekkasjer. Denne gang er det helt nye produkt-grupper som avsløres.

Brette-Mac i 2026, brette-iPhone i 2027

Analytikeren mener at Apple skal total-overhale designet på iPhone-serien fra og med neste år, og samtidig introdusere en helt ny “iPhone 17 Slim.” En brette-Mac med stor skjerm har Mark Gurman uttalt at Apple aktivt jobber med, og nå mener Pu det er snakk om en 20,3″. Selskapet skal starte å masseprodusere produktet sent neste år, kjappere enn hva Ming-Chi Kuo tidligere har rapportert, altså at lanseringen ikke finner sted før i 2027. En brette-iPhone mener Pu at Apple har planer om å lansere sent i 2026.

Galaxy Z Flip5
Apple skal visstnok ha fremskyndet utviklingen av en Mac med en stor skjerm som nå skal masseproduseres sent neste år, ifølge analytiker Jeff Pu. Avbildet: Samsung Galaxy Z Flip5. Bilde: ITavisen

Analytikeren mener å se bevis blant forsyningspartnerne at Apple har akselerert utviklingsplanene, og at brette-iPhone blir et helt nytt “ultra-premium” marked for selskapet som ser på muligheten for 7,9″ og 8,3″ skjerm-størrelse.

Som 9To5Mac er det alltid grunn til å være skeptiske ovenfor slike rykter, spesielt når planene visstnok er fremskydede, men ting er annerlededes i år: selskapet har gitt opp bil-prosjektet og iPhone-salget er noe svakere enn ventet, i tillegg til at Vision-serien med AR-produkter vil bruke flere år på å finne seg frem i markedet. Det overrasker derfor mindre enn tidligere at Apple kanskje fremskynder en brette-Mac, lanserer en helt ny “iPhone 17 Slim” og at en iPhone som kan brettes kanskje kommer et år tidligere.

Annonse