windows 12
Veldig mye er avslørt om "Windows 12," men det er usikkert om OS-et får nytt grensesnitt. Det som er garantert er et gigantisk AI-fokus.

Annonse


Slik blir Windows 12 som lanseres i august

Det interne kodenavnet for Windows 12 er Hudson Valley.

Den nye Windows-plattformen heter Germanium – lanseres før Windows 12 i august

Det avslører Windows Central som allerede vet at fokuset er AI. Det kunne alle gjettet seg frem til, men det er mer. Det er nemlig det nye Windows & Web Experiences-teamet hos Microsoft som står for utviklingen nå som Panos Panay jobber hos Amazon.

Selv om Panay er borte fra Microsoft, er planen (etter lanseringen av Windows 12 neste år) stadig å lansere store oppdateringer til OS-et årlig. Moment-oppdateringer skal fremdeles serveres, men ikke like hyppig som de siste par årene.

Plattformen OS-et utvikles på heter Germanium, og denne er klar allerede i april, mens Windows 12, eller hva nå navnet blir, ikke lanseres før i august. Det betyr som vanlig at OEM-produsentene av maskiner vil ha klare maskiner med det nye OS-et i september og oktober.

Hva angår maskinvare-partnere er visstnok planen å lansere ARM-maskiner basert på Windows Germanium allerede i juni. “Dette betyr at OEM-er ikke kan sende ny X Elite-maskinvare med den nåværende versjonen av Windows 11, og de vil ikke vente til Hudson Valley er klar til høsten,” avslører Windows Central om planene som påpeker at de største forbedringene derfor vil måtte vente til HV er klar.

Annonse


Maskiner som kommer med Germanium i sommer får Hudson Valley som en kumulativ oppdatering – eksisterende maskiner vil måtte oppgradere fra Windows 11.

De tror dette vil definere 2024

Windows AI skal oppskalere spill og video

Som allerede nevnt skal Intel avsløre sine nye CPU-er 14. desember med en AI NPU. Flere av funksjonene i nye Windows vil kreve en slik funksjon, hevder Windows Central’ Zak Bowden. Den store greia blir et nytt grensesnitt med en avansert form for CoPilot som hele tiden jobber i bakgrunnen (derav behov for ny maskinvare.) Teknologien vil kunne jobbe i bakgrunnen konstant for å “forbedre søk, komme i gang med prosjekter eller arbeidsflyter, forstå kontekst og mye mer. Kilder sier at disse AI-funksjonene vil være «banebrytende»,” avslører Bowden.

Man kan for eksempel skrive inn «FY24 inntekter», og hver forekomst der denne termen var på skjermen vil dukke opp igjen for brukeren.

Zak Bowden, journalist, Windows Central

Det er mer:

  • Tidslinje som gjør det mulig å gå tilbake i tid med apper og nettsider som CoPilot husker
  • Spesifikke, filtrerte søk
  • AI vil forbedre søk og tilby en naturlig språkmodell
  • Super Resolution oppskalerer spill og video
  • Forbedret Live Captions

En av de andre tingene som kommer, og dette skrev vi faktisk om allerede i mai i år, er 3D-effekt lagt over 2D-bakgrunnsbilder.

Det er enda mer

Startmenyen forbedres ved at Microsoft samler alle sine tjenester som kan brukes til å skape innhold, dette inkluderer filutforskeren. Dette blir stedet å starte med Microsoft 365-prosjekter, avslører Windows Central. Energi-spareren (det testes en ny allerede nå,) blir også mye bedre, og vil kunne spare opp til 50 prosent av batterilevetid på utvalgt maskinvare. ARM?

Som vi har skrevet om flere ganger tidligere kommer det et nytt grensesnitt, men det er ikke sikkert det skjer neste år. Blant annet prøver de seg frem med å flytte oppgavelinjen og verktøylinjen på toppen av skjermen – og kanskje det samme for varsler.

Bowden er usikker på hva markedsføringsnavnet for det nye OS-et blir da Microsoft visstnok ikke har bestemt seg enda. Uansett går vi en svært spennende vår og sommer i vente med et AI-push som vi aldri har sett før.

Annonse