panos panay amazon
Panos Panay er ny sjef for Amazons enheter- og tjenester. Bilde: Amazon

Annonse


OPPDATERT: Dette er hans nye jobb

Windows- og Surface-sjef Panos Panay forlater selskapet etter 19 år.

Først publisert 18. september.

Oppdatert, 27. september, 17:48:

Amazon-sjef Andy Jassy bekrefter at Panos Panay har fått rollen som “Devices & Services”-sjef i selskapet.

Annonse


Oppdatert, 21:14:

Panay skal ha sikret seg topp-jobben hos Amazons maskinvare-avdeling som står for blant annet Fire-nettbrett, Kindle e-bok-lesere og Echo-smart-høyttalere. I så fall tar han over for Dave Limp som har hatt stillingen siden 2010. Dette ifølge Bloomberg.

Oppdatert, 16:58:

Panay kommer ikke til å være tilstede under pressekonferansen denne uken.

Panos Panay er ferdig hos Microsoft

Nyheten kommer som en stor overraskelse og det rett før selskapets store Surface-pressekonferanse torsdag denne uken. Dette vil uten tvil dempe det som eller skulle være en PR-fest og alle vil lure på hvorfor Panay forsvinner, og det så plutselig – det naturlige hadde vært å annonsere dette etter produkt-pressekonferansen.

På X skriver Panay at “etter 19 utrolige år hos Microsoft, har jeg bestemt meg for å skrive neste kapittel. Jeg er evig takknemlig for tiden min hos Microsoft og de fantastiske menneskene jeg hadde æren av å lage produkter med.”

I en e-post fra Microsofts Rajesh Jha heter det blant annet:

“Etter nesten 20 år hos oss har Panos Panay bestemt seg for å forlate Microsoft. Panos har hatt en utrolig innvirkning på produktene og kulturen våre, så vel som det bredere økosystemet for enheter. Under Panos’ ledelse skapte teamet det ikoniske Surface-merket med elskede produkter. Nylig, som leder av Windows, har teamet brakt fantastiske tjenester og opplevelser til hundrevis av millioner med Windows 11 på innovative enheter, inkludert de fra våre OEM-partnere. Han vil bli savnet, og jeg er personlig veldig takknemlig for hans mange bidrag gjennom årene. Vær med meg og ønsk ham lykke til.”

Yusuf Mehdi, tidligere sjef for markedsføring, tar over Panos sin rolle.

Annonse