ipad pro
Vi må vente til neste år, eller 2026, for iPad Pro med alltid-på-skjerm. Og med ett ble iPadOS 18-oppdateringen litt mindre spennende.

Annonse


Det er én ting som mangler

Da Apple presenterte nye iPad Pro i går var alt som tidligere hadde lekket på plass: OLED-skjermer, M4-brikke, noe større skjermer og et veldig tynt design.

Alltid-på kom ikke til iPhone før med 14 Pro-serien

Men det er noe med skjermene som ikke er på plass som det er med de nyeste iPhone Pro-modellene: 1 til 120Hz-oppdateringsmulighet. Jo, nye iPad Pro har en LTPO OLED-skjerm (det er faktisk to paneler for ekstra god lysstyrke,) men de går kun fra 10 til 120Hz som iPhone 13 Pro og eldre, og har derfor ikke støtte for alltid-på-skjerm. Dette er merkelig i og med man skulle tro Apple ønsket å levere mer enn vanlig fordi det er så lenge siden de oppdaterte Pro-brettene.

Det ville ha vært flott å ha alltid-på-funksjon på de nye brettene fordi de kunne ha blitt brukt som bilderammer og vise all mulig widget-informasjon og varsler selv om den ikke er aktivt i bruk.

I stedet har Apple altså valgt å holde dette tilbake, og vil kanskje implementere 1-120Hz OLED-paneler i neste oppdateringsrunde. Nå er det store spørsmålet om det blir annethvert år, eller om de oppdaterer neste år. Det er ikke godt å si etter det merkelige fjoråret.

Apples nye Pro-modeller (M4) koster fra 14 490 kroner for 11″ og Air med M2 koster fra 8490 for 11″.

1 CPU-kjerne til

En annen nyhet med iPad Pro er at man får en litt kjappere CPU om man går for 1TB eller 2TB-modellene som også dobler RAM-en fra 8 til 16GB. Punger man ut 22 890 kroner f.eks for 11″ får man ikke bare 16GB RAM og mulighet til å legge til nanotekstur-skjerm for en totalpris på 24 290 kroner, man får også “10-kjerners CPU med 4 ytelseskjerner og 6 effektivitets­­kjerner,” i stedet for den noe svakere “9-kjerners CPU med 3 ytelseskjerner og 6 effektivitets­­kjerner.”

Som vi allerede har nevnt kan du ta den helt ut og betale 34 390 kroner for 13″-modellen med 2TB lagringsplass og “glass med nanotekstur.”

Annonse