wordpad i windows 11
Microsoft har varslet at WordPad forsvinner fjernes i en kommende Windows-versjon. Bilde: ITavisen

Annonse


Fjernes etter nesten 30 år

Microsoft varsler de ikke lenger oppdaterer WordPad og at programmet skal fjernes fra fremtidige Windows-versjoner.

WordPad har vært med siden 1995

“WordPad oppdateres ikke lenger og vil bli fjernet i en fremtidig versjon av Windows. Vi anbefaler Microsoft Word for rike tekstdokumenter som .doc og .rtf og Windows Notisblokk for vanlige tekstdokumenter som .txt,” melder Microsoft stille i et service-dokument.

WordPad ble sist stor-oppdatert med “Ribbon”-grensesnittet som nå er utdatert.

Det er fra før av bekreftet at Cortana forsvinner som uavhengig Windows-app, men forblir værende i Outlook mobile, Teams mobile, Microsoft Teams display og Microsoft Teams-grupperom.

WordPad har vært endel av Windows siden Windows 95 som ble lansert august samme år. Programmet har ikke akkurt vært prioritert hos selskapet. Etter flere år oppdaterte de den i 2018, men lite har skjedd etter Windows 8-grensesnittforbedringen.

Annonse


Windows 12 bør bli slik

Det er fremdeles håp for 21. september

Vi tipper som The Verge at programmet fjernes senest i Windows 12, men blir ikke overrasket om at det skjer før i en større funksjonsoppdatering av Windows 11.

Windows 12 ventes å komme med ytterligere AI-funksjoner og skal visstnok være modulbasert i enda større grad. Microsoft avholder en Surface-pressekonferanse 21. september. Selv om vi håper på en Windows 12-sniktitt er det ingen konkrete rykter i den retning… enda.

Annonse