copilot til microsoft 365
Nå tar AI-en steget inn i Microsoft 365-apper som Word, Outlook og PowerPoint.

Annonse


Vil du la en AI skrive for deg?

Etter at Google på tirsdag avslørte hvordan utvalgte Workspace-kunder i USA vil kunne bruke AI i Gmail og Docs, så følger Microsoft etter med hva de skal gjøre med AI i Office.

Det er to ting du må vite

“Microsoft 365 Copilot” er navnet på den AI-implementeringen i Microsoft 365. Microsoft sier om løsningen at den “kombinerer kraften til store språkmodeller (LLM) med dataene dine i Microsoft Graph og Microsoft 365-appene for å gjøre ordene dine til det kraftigste produktivitetsverktøyet på planeten.”

AI-er er kraftige nok til å hjelpe brukeren med å starte, eller fylle ut med mer informasjon og kontekst på tvers av apper.

Copilot er bygget inn i Microsoft 365 på to måter: den er bygget inn i apper som Word, Excel, PowerPoint, Outlook og Teams.

Del to er Business Chat. Det høres ikke spennende ut, men ifølge Microsoft er det viktig fordi “tjenesten fungerer på tvers språkmodellene Microsoft 365-appene og dataene dine – kalenderen, e-poster, chatter, dokumenter, møter og kontakter – for å gjøre ting du aldri har klart før. Du kan gi det naturlig språkoppfordringer som “Fortell teamet mitt hvordan vi oppdaterte produktstrategien,” og den vil generere en statusoppdatering basert på morgenens møter, e-poster og chattråder.”

Annonse


Word, PowerPoint og Excel

Microsoft sier at AI-en kan brukes til å hjelpe deg med å skrive i Word. Der Copilot kan gi deg et første-utkast.

Selskapet bedyrer selv at selv om tjenesten kan få rett, kan den også servere “nyttige feil.”

Copilot i PowerPoint hjelper deg med å lage vakre presentasjoner med en enkel melding, og legger til relevant innhold fra et dokument du laget forrige uke eller i fjor. Med Copilot i Excel kan du analysere trender og lage profesjonelt utseende datavisualiseringer på sekunder.

Microsoft

“Alle” lurer på om en AI endelig kan ta kontroll over e-post-kaoset? Microsoft kan ha en løsning:

“Fra å oppsummere lange e-posttråder til raskt å lage forslag til svar, så hjelper Copilot i Outlook deg med å tømme innboksen på minutter, ikke timer.” Vi håper det fungerer som tiltenkt.

Også var det Teams:

“Hvert møte er et produktivt møte med Copilot i Teams. Den kan oppsummere viktige diskusjonspunkter – inkludert hvem som sa hva og hvor folk er på enige og uenige. Den kan handlingspunkter, alt i sanntid under et møte. Og med Copilot i Power Platform kan hvem som helst automatisere repeterende oppgaver, lage chatboter og gå fra idé til fungerende app på få minutter.”