iphone 15 pro konsept
Skal vi tro to ferske lekkasjer får iPhone 15 Pro-serien større batterier og mer RAM.

Annonse


OPPDATERT: Du vil elske disse iPhone 15 Pro-lekkasjene

Yogesh Brar lekket i går Samsung Galaxy S24 Ultra som i likhet med iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max får titan-ramme. I dag står Apples nye toppmodeller sin tur.

Oppdatert, 15:02:

Bloombergs Mark Gurman banker opp ryktene vi allerede har dekket i denne saken angående bedre batterilevetid og og 8GB RAM for iPhone 15 Pro-modellene. Dessuten vil titan-rammen gjøre mobilene rundt 10 prosent lettere. Det er også større design-endringer: ikke bare ser skjermene større ut takket være mindre rammer rundt dem, men baksiden blir kurvet og titan-rammen har en børstet effekt slik at man slipper fingerfettmerkene.

Action-knappen vil gjøre ting som å «dempe lyden, slå på en fokusmodus, åpne lommelykten, starte kameraet, aktivere taleopptak, åpne Siri-snarveier, trekke opp det digitale forstørrelsesglasset og åpne tilgjengelighetsinnstillinger,” ifølge Gurman.

Annonse


Dette har vi dekket tidligere:

  • Tilgjengelighet
  • Kamera
  • Lommelykt
  • Fokus
  • Forstørrelsesglass
  • Snarveier
  • Stillemodus
  • Oversettelse
  • Stemme-notater

I tillegg får begge Pro-modellene sine tele- og ultra-vidvinkel-linsene flere MP-er enn dagens 12. Gurman bekrefter også igjen at Pro Max er Pro Max og at Ultra-modellen ikke kommer før tidligst neste år. En lekkasje vi ikke har hørt før er at begge Pro-modellene får den nye U2-brikken (ditto for Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 som også får mer nøyaktige helse-målinger) for mer nøyaktig steds-tjenester. Både iPhone 15 og iPhone 15 Pro-modellene får kjappere trådløs ladere og blir enklere å reparere.

En siste ting: AirPods og AirPods Max får USB C neste år. Da regner vi også med at sistnevnte oppdateres med den samme teknologiene som AirPods Pro 2.

Det gir mest mening å lansere “iPhone Ultra” neste år

Først og fremst: det er ingenting i dagens lekkasje som tyder på at Apple skal lansere en større (6,9″) iPhone Ultra. Sist gang vi hørte om den modellen var for noen dager siden, og det store salgs-poenget vil være et avansert 3D-kamera som er spesial-laget for å lage innhold til Vision Pro, AR-hodesettet til Apple som jo kun lanseres i USA en gang før mai neste år (og som kanskje ikke kommer til Norge før i 2025.) Det gir derfor grunn til å vente med en slik modell.

I stedet ser vi at Apple lar størrelsene forbli uendret på 6,1″ og 6,7″ og som vanlig med XDR OLED-panel med 120Hz-oppdatering. A17-brikken er også på plass, som ventet, men i år peker Mark Gurman på at den nye brikken vil gi en vesentlig ytelsesøkning takket være 3 nm-teknologi som også er energi-besparende.

De har positive og negative iPhone-nyheter

Mer RAM, større batterier

Det som kanskje overrasker mest er 2GB mer RAM enn dagens Pro-modeller (TrendForce backer opp det samme) som i flere år har vært utstyrt med 6GB. Vi meldte 10. august at dette ikke vil skje per lekker “Unknownz21”. Brar er ikke enig og mener at årets Pro-modeller utstyres med 8GB RAM. Det vil gi en fin “boost” kombinert med den nye A17-brikken.

Batteriene er på henholdsvis 3650 mAh og 4852 mAh, altså økninger fra 3200 mAh og 4323 mAh i dagens toppmodeller. Det er ganske store økninger. I kombinasjon med 3 mm-brikken håper vi derfor på vesentlig bedre batterilevetid. Kameraene forblir uendret med 48, 12, 12 og 12MP-selfie, også er selvsat titan-rammen på plass. Fargevalgene blir svart, grå, sølv og blå. Det er ventet at også iPhone 15-serien vil tilbyd i ganske kjedelige farger.

Annonse