iphone 15 pro cad 9to5mac
Vi tror at iPhone 15 Pro-modellene får en helt ny digital-knapp som vil kunne programmeres til å gjøre en rekke ulike oppgaver. Konsept: 9To5Mac

Annonse


Den nye iPhone-knappen lever, og dette kan den

Vi trodde aldri helt på ryktet om at iPhone 15 Pro ikke skulle utstyres med nye knapper.

Dette vil den nye knappen kunne gjøre

Årsaken er at iPhone 15-modellene ryktes å få “Dynamic Island” kjent fra 14 Pro-serien – derfor tenkte vi at Apple må gjøre Pro-modellene mer unike, og hva vil være mer unikt enn å helt kvitte seg med fysiske knapper? Så har også ryktet gått på en stund, om at alle knappene blir digitale med vibrasjoner som emulerer trykk. Dette har Apple gjort med MacBooks lenge.

Men så kom ryktet om at Apple tilsynelatende ikke ville rekke de nye knappene, og derfor også en multi-funksjonell action-knapp på årets modeller… til nå.

I den nye iOS 17-testversjonen avsløres det ni nye funksjoner den nye knappen vil kunne utføre:

  • Tilgjengelighet
  • Kamera
  • Lommelykt
  • Fokus
  • Forstørrelsesglass
  • Snarveier
  • Stillemodus
  • Oversettelse
  • Stemme-notater

iPhone 15-serien blir trolig enda dyrere

Bekreftet igjen

For iOS 17 beta 4 som nettopp er lansert (vi anbefaler ikke installasjon av macOS Sonomac beta 4,) refereres det igjen til en ny action-knapp som ventes å komme i de nye Pro-modellene. Tanken er at denne vil ligne på Apple Watch Ultra-knappen, bare heldigital slik at man programmere den til å utføre ulike operasjoner i forhold til hvor lenge og hvor hardt man trykker.

Annonse


AppleInsider tror at knappen vil kunne gjøre ting som å aktivere autofokus om man trykker lett på den i kamera-appen, og knipse et bilde om man trykker hardere – som på et digital-kamera. Å holde inne knappen hardere, og lengre, aktiverer visstnok video-opptak. Dette gir intuitivt mening

Later til å være troverdig

Dette høres ut som noe Apple nærmest garantert kommer til å gjøre, ikke bare fordi de kjenner teknologien, men fordi det gir logisk mening å tro det er mulig fordi tradisjonelle kameraer har tilbydt det samme i mange år.

Det er typisk Apple å kopiere ting som fungerer i den analoge verden, for så å hel-digitalisere det i egne produkter.

ITavisen

Som AppleInsider påpeker er det godt mulig Apple dropper å digitalisere samtlige knapper, men at de introduserer en digital action-knapp for Pro-modellene. Dette gir enda mer mening da det lenge har vært ryktet at iPhone 15 Pro Max får ekstra god optisk zoom – med en action-knapp vil det bli enklere å styre zoom og bilde-opptak.

Annonse