Annonse


Selskap bekrefter stor iPhone 15-skuffelse

I en uventet endring i saken, bekrefter nå Cirrus Logic at de ikke skal produsere de nye digital-knappene til iPhone 15-serien.

Vi regnet med dette var et 2023-produkt

Det er jo ventet at det kommer en knapp i stedet for en svitsj og at volumknappene også skal være heldigitale med vibrasjonstrykk. Men så dukket det opp en kontrabeskjed om at dette likevel ikke skulle skje.

At knappene som vi kjenner dem i dag forsvinner er noe vi har hørt siden høsten 2022, den gang fra Ming-Chi Kuo. Vi anså det som lite sannsynlig den gang, og antok at det ikke vil være noe problem for Apple å få det til all den tid samme teknologi er brukt i iPhone på hjemknappen og brukes på en rekke andre produkter. Samme mann har sagt at det er tekniske utfordringer, og ikke ønsket om nye knapper, som er problemet.

I år (?) blir iPhone-knappene smarte og kan gjøre mer

Dette melder Cirrus Logic

Men vi kan ha tatt feil, for som Cirrus Logic skriver i kvartalsrapporten:

Annonse


“Det er ikke lenger forventet at et nytt produkt som vi nevnte i tidligere aksjonærbrev, som planlagt introdusert i høst, vil komme på markedet som planlagt. Ettersom vi har begrenset innsyn i våre kunders fremtidige planer for dette produktet på dette tidspunktet, fjerner vi inntektene knyttet til denne komponenten fra vår interne modell.”

Med andre ord har ikke selskapet peiling på om Apple har utsatt dette til iPhone 16, eller droppet prosjektet. Det er en merkelig vending i saken fordi det høres ut som en logisk forbedring som kanskje også hadde forbedret en iPhone Ultra sine dykke-ferdigheter.

Annonse