iphone 15 pro
Apple vil trolig forsvare årets iPhone 15-prisøkninger med titan-kropp i Pro-modellene, bedre optisk zoom og Dynamic Island også på ikke-Pro-modellene. Konsept: 9To5Mac

Annonse


OPPDATERT: Endelig en iPhone 15 Pro-gladmelding

Apple forventer å selge omtrent like mange (men kanskje litt færre) iPhone 15 som iPhone 14, altså rundt 85 millioner enheter.

Først publisert 24. juli.

Oppdatert, 25. juli, 08:05

Flere kilder meldte at LG Display har problemer med iPhone 15 Pro panel-produksjonen, visstnok grunnet tynnere rammer som tidligere lekket. Nå kommer det dog en kontramelding: problemene er allerede løst. Det kan derfor være slik at det var rapporteringen som var for treg.

Annonse


Oppdatert, 14:28:

Vi har et annet mini-rykte, og det første vi har hørt om andre generasjon Apple Watch Ultra: den blir lettere enn første generasjon som veier 61,3 g.

Samtlige modeller kan bli 600 kroner dyrere

At Bloomberg også rapporterer om dette bygger på ryktet vi fikk nyss om i mars. iPhone 15 Pro kan komme til å koste 14 600 kroner: “Ifølge Pu vil Apple måtte ta mer for årets Pro-modeller grunnet bruk av titan, de nye ikke-fysiske knappene, trolig større batteri, kjappere CPU og periskop for mye bedre zoom i Max-modellen. Det er ventet at 2024 Pro og Max begge får forbedret zoom med samme, eller oppgradert, teknikk. En pris-økning på 600 kroner er vanlig på slike produkter.”

Tidlig inneværende måned ble det også ryktet at iPhone 15 Pro-serien vil starte med 256GB lagringsplass slik at Apple lettere kan forsvare pris-økningen:

“Det ryktes i kveld at iPhone 15 Pro vil starte med 256GB lagringsplass. 6,1 tommer iPhone 14 Pro 128GB koster 13 990 kroner. 15 Pro kan fås med opptil 1TB lagringsplass for 20 690 kroner. iPhone 14 Pro Max har samme makslagring, og også den starter med 128GB lagringsplass, men grunnet større skjerm koster den fra 15 490 kroner. Spørsmålet nå er om prisene øker ytterligere.”

Vil du handle iPhone 15 Pro om den blir slik?

Kan også bli vanskeligere å få tak i

Av forbedringer i Pro-modellen finner vi titan-kropp, forbedret optisk zoom i Pro Max-modellen og USB C. Dessuten ventes det at samtlige modeller, Pro eller ei, utstyres med “Dynamic Island” (noe som kan brukes til å forsvare dyrere inngangsmodeller.) Hva Apple skal fokusere på for Pro-modellene for å funksjons-differensiere dem mot 15-serien er vi usikre på utover forbedret zoom og smalere rammer.

Apropos smalere rammer: Apples panel-partner LG Display sliter visstnok med å produsere de nye panelene, noe som igjen kan medføre at det blir vanskeligere enn vanlig å handle 15 Pro og 15 Pro Max rett etter lanseringen.

Annonse