iphone 15 pro rammene er veldig tynne
iPhone 15 Pro får utrolig tynne rammer, USB C og et mer avrundet design. iPhone 15 Pro Max får mye bedre optisk zoom. Bilde: 9To5Mac

Annonse


Du ser nesten bare skjermen

Ramme, batteritid og zoom har i ulike tider i iPhone sin historie ikke vært en prioritet for Apple.

Syltynne rammer får skjermen til å skinne

Rammer er sånn delvis et fokus, zoom i langt mindre grad (dog det varsles at 15 Pro Max får mye bedre optisk zoom) også er det batterilevetiden som er langt bedre på Pro Max og noen ganger den beste i bransjen. Fokuset er altså der, men kanskje ikke så mye som det bør være for de mindre modellene.

Selv om kameraene blir større i år, ser det langt mindre komisk ut nå.

9To5Mac om de oppdaterte iPhone 15 Pro CAD-tegningene

Men hva med rammene? Det er visst iPhone 15 Pro som blir modellene som på lenge fjerner veldig mye av dem, for de er nærmest ikke til å skimte. I nye CAD-tegninger avsløres også action-knappen, kjent fra Apple Watch Ultra. Denne tar over for volum-bryteren.

Nok nytt også i år?

Men tilbake til rammene, for det er ikke bare Ian Zelbo og 9To5Mac som avslører dette med tegningene. Nei, vi hørte i mars at 15 Pro-serien får de tynneste rammene på markedet og nå tweeter Zelbo at “vi akkurat fikk bekreftelse på ramme-størrelsen på iPhone 15 Pro og det er jo utrolig – bare se på det!”

Annonse


Resten av bilene er fra 9To5Mac sine “ekstremt troverdige” kilder og avslører for første gang hvordan den programmerbare action-knappen blir (som kun kommer i årets Pro-modeller som titan-kroppern). Ingen av disse knappene trykker fysisk ned, men har vibrasjon som de mest moderne iPhone-modellene med hjem-knapp eller en MacBook sin berøringsflate.

For å toppe det hele av er designet med avrundet i kantene og USB C er selvsagt på plass. Dette ser ut til å bli en større oppgradering enn vi hadde fryktet. Nå håper vi at batterilevetiden også forbedres ytterligere.

Annonse