chatgpt iphone
Det er nærmest garantert at ChatGPT i en eller annen form kommer til iPhone i høst. Bilde: ITavisen

Annonse


ChatGPT kommer trolig til iPhone

Apple har mer eller mindre kommet til enighet med OpenAI om å integrere ChatGPT på iPhone. Det avslører Bloomberg.

Avtalen skal nesten være spikret

De to selskapene er i ferd med å spikre de siste detaljene i en avtale som vil bringe ChatGPT-funksjoner til iOS 18, samtidig som det allerede er avslørt Apple lager sine egne AI-servere med spesial-brikker. Disse serverne vil også servere AI-funksjoner i høst i de nye operativsystemene i tillegg til at mye av prosesseringen vil skje lokalt på enhetene. Apple er samtidig i samtaler med OpenAI og Microsoft-konkurrent Google med mulighet for at chat-roboten Gemini blir endel av iOS 18. Disse samtalene har ikke kommet like langt.

Bloomberg rapporterte i april at diskusjonene med OpenAI hadde intensivert. Likevel er det ingen garanti for at en avtale vil bli annonsert umiddelbart.

Mark Gurma, Julia Love, Bloomberg

Apples toppsjef Tim Cook har en rekke ganger snakket opp hvor viktig AI er, og at selskapet har en unik mulighet til å bringe noe nytt til kundene takket være komplett økosystem-kontroll. Cook har til og med avlsørt han bruker ChatGPT, men uttalte i fjor at en rekke problemer vil måtte løses først. Også dette kan ses på som et hint.

Annonse