apple xserve
Et gammelt Apple XServe-rack fra 2004. Bilde: homelab/Reddit

Annonse


Apple tar en ny og nødvendig retning

Ifølge en ny lekkasje skal Apple på et helt annet maskinvare-eventyr enn de vanligvis befinner seg på: servere.

Troverdig lekker med logiske avsløringer

Det er flere år siden selskapet ga opp Xserve (2010,) men det er en ny verden i bransjen med AI og krav om gigantiske mengder datakraft, og fordi Apple mer enn alle andre ønsker å gjøre det selv, internt, er dette et logisk steg å ta. Lekkasjen går på at selskapets servere skal masse-produseres fra andre halvdel neste år og nytte seg av TSMCs 3 nm-teknologi for maks energi-effektivitet.

Apropos innmaten skal de ikke bruk nåværende brikker, altså verken A eller M, men skal i stedet ha designet spesial-lagde server CPU-er. Ryktet gir mening det, men det er fra før av rapportert at iPhone-selskapet har snakket med blant annet Google for å få servert ytterligere AI sky-tjenester, trolig søke-informasjon, mens brorparten av prosesseringen, inkludert en god del av Siri, skal skje lokalt på enheten.

Vi regner med at flere lekkasjer vil komme i forbindelse med dette før WWDC 10. juni.

Annonse