Galaxy s24 ultra konsept 4RMD
Samsung Galaxy S24 Ultra som iPhone 15 Pro Max vil trolig spille på titan-rammer og forbedret optisk zoom. Konsept: 4RMD

Annonse


Får det samme som “iPhone 15 Pro”

Vi har endelig fått en nærmest komplett spesifikasjonsliste for Samsungs toppmobil Galaxy S24 Ultra som lanseres tidlig neste år, trolig i februar som forgjengeren.

Samsung tar neppe sjanser

Først, la oss ta for oss hva S23 Ultra bør på. Vi testet flaggskipet i februar og belønnet den med 9,5 av 10 – Samsung har altså mye å leve opp til, men vi tipper de ikke kommer til å ta de store sjansene med et så solid grunnlag.

  • 6,8″ AMOLED – 3088 x 1440 (Edge Quad HD+) – 1750 nits – HDR: 1200 nits – 120Hz
  • Snapdragon 8 Gen 2 spesial-klokket for S23 Ultra
  • 200MP vidvinkelkamera – 12MP selfie – 12MP ultra vidvinkel – 10,0/10,0MP telefoto – 3 x optisk zoom – 10 x digital zoom opp til 100 x
  • 5000 mAh

Som du ser av lekkasje-innlegget fra Yogesh Brar er skjermstørrelsen lik og ditto for ditto for oppløsning. 120Hz er standard, så det blir greia også tidlig neste år. 1200 nits er mye, men det kan jo hende at Samsung klarer å slå det med S24 Ultra da de selv produserer skjermene. Det er også grunn til å tro at Samsung forbedrer zoom-egenskapene, det er i det minste hva Apple gjør med iPhone 15 Pro Max som avsløres 12. september 19:00.

Kjappere og med titan-ramme

Det skal bli interessant å se om de kan presse dette ytterligere. Dessuten finner vi Snapdragon 8 Gen 3, en brikke som ikke er avslørt av Qualcomm enda. Gen 2 ble avslørt i november 2022, så det logikk i at brikke-produsenten viser den frem i november i år noen måneder før de første toppmodellene kommer på markedet på nyåret og våren.

Det som skiller seg mest ut er bruk av titan-ramme. Det er jo nettopp samme materiale for rammen som har vært ryktet for iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro i mange måneder. I tillegg til at titan er robust er det et lettere materiale, og vil nok brukes for hva det er verdt i markedsføringen. hvor mye det er verdt for brukeren utover å spare noen g, det er mer usikkert.