Konsept: Technizo Concept/YouTube

Annonse


De har positive og negative iPhone-nyheter

Det har vært ryktet i mange måneder at iPhone 15 Pro blir dyrere, blant annet grunnet titan-ramme.

Ingen store prisøkninger, ikke mer lagringsplass

Kombinasjonen titan-ramme og et mer avansert kamera-system for bedre optisk zoom gir det mening å pris-øke, men det er kun iPhone 15 Pro Max som får sistnevnte, og nå melder TrendForce at de ikke tror iPhone 15 Pro blir dyrere men starter på viktige 999 dollar (13 990 kroner i Norge.) Merk at iPhone 16 Pro ventes å få samme zoom-linse neste år, så da kom prishoppet komme også for inngangsmodellen til Pro-serien.

Det har vært ryktet pris-økninger fra 600 kroner per modell til hele 2000 kroner, men analytikerselskapet mener at kun iPhone 15 Pro Max blir dyrere, og det med 100 dollar og altså får en startpris på 1199 dollar i USA, altså 100 dollar dyrere. iPhone 15 Pro Max 128GB koster 15 490 kroner. 100 dollar er rundt 1000 kroner, så prisen kan bli 16 490 kroner her hjemme.

Vi tenkte i de baner om Apple øker prisene på begge modellene, og det betraktelig, så vil et plaster på såret være å øke minste lagringsplass. Det mener TrendForce ikke skjer, og at Pro-modellene fremdeles vil starte med 128GB. Ikke bare sparer Apple penger på den måten, men de kan i større grad selge iCloud-lagringsplass.

Annonse


Slik tror TrendForce de nye modellene blir.

Dette spår TrendForce om salget

“TrendForce spår et produksjonstall på omtrent 80 millioner iPhone 15-enheter. Dette representerer en vekst på 6 prosent på årsbasis, som henter seg derfor inn fra fjorårets Foxconn-relaterte produksjonshikke. Pro-serien, bevæpnet med jevnere produksjonssykluser og Pro Max sin eksklusive periskoplinse, vil være en forbrukermagnet og potensielt drive Pro-serien til å utgjøre over 60 prosent av Apples nye enhetsproduksjon.

Men med den generelle dystre markedssentimentet og Huaweis comeback i full gang, kan Apples totale iPhone-salg for året gå tilbake – det forventes å svinge mellom 220 og 225 millioner enheter. Det vil være en nedgang på 5 prosent sammenlignet med fjoråret.”

Annonse


Annonse


Annonse