Dette har jeg i sekken på vei til USA.

Annonse


Hva har du i sekken, Martin?

For første gang som journalist i ITavisen skal jeg ta turen til USA for å dekke et pressearrangement.

Produktlansering
Det er ikke første gang jeg reiser utenlands på oppdrag, tidligere har jeg besøkt Malmö, London og London og København, men det er selvsagt hakket mer stas å reise til New York og USA og dekke et arrangement der.

I den anledning tenkte jeg å få ut en sak jeg har tenkt på lenge, nemlig å gi et kort innblikk hva en IT-journalist utstyrer seg med på tur.

Sekk
Ja, det går i sekk, ikke laptop-veske. Å finne en god sekk som har plass til det du trenger og fyller akkurat dine behov, er ikke nødvendigvis alltid rett.

Annonse


Lowepro Hatchback 22 liter er et godt kompromiss. Her ligger kamerautstyret godt sikret nederst i egen lomme og pass, lommebok, hodetelefoner og andre mindre ting får plass i den indre lommen.

PC-en (12″) får akkurat plass i den ytterste lommen på fremsiden, men jeg vil tro at en 13-tommer blir for stort (kanskje Dell XPS 13 går). iPad Pro 12,9” går akkurat.

Bærbar PC
Definitivt det viktigste redskapet i mitt arbeide som journalist. Nå bruker jeg riktignok en stasjonær PC mesteparten av tiden, men på reiser er det laptop som gjelder.

Mitt foretrukne valg (jeg har kun den å velge mellom) er en MacBook 2015-modell. Intel Core M3-prosessoren kan virke noe snau for mange, men den holder i massevis til Word, publisering, e-post, lynmeldinger og enkel bildehåndtering. At batteritiden er såpass god, er selvsagt også en fordel. I tillegg til det fantastiske tastaturet.

PC-en er alltid med.
PC-en er alltid med.

Les vår test av MacBook her.

Smarttelefon
Etter den bærbare PC-en, har vi mobilen som et viktig redskap. Her har jeg all informasjon om fly, hotell og annet som er relevant til reisen. Den kan også brukes for å ta opp intervjuer.

Jeg tror ikke jeg sparer på noe når jeg utnevner meg selv som ITavisens «altetende». I løpet av en (arbeids)dag bytter jeg ofte mellom Windows, OS X, iOS, Android og Windows 10 Mobile. Alt ettersom jeg blir lei av å stå ved skrivebordet med den stasjonære, eller hvilken mobil som er nærmest.

Denne gangen faller valget på Apple iPhone 6s. Faktisk vurderte jeg Microsoft Lumia 950 XL en lang stund, men valget falt på iPhone 6s av to grunner: 1. Batteritiden. 2. Trådløs synkronisering mot kameraet mitt. Jeg jobber forresten med en sak om hvordan Windows 10 Mobile oppleves fem måneder etter lansering. Følg med!

Denne gangen var det Apple iPhone 6s som trakk det lengste strået og får være med på tur.
Denne gangen var det Apple iPhone 6s som trakk det lengste strået og får være med på tur.

Les vår test av iPhone 6s

Kamera
Tidligere i år vurderte jeg om jeg skulle oppgradere til en heftigere stasjonær PC eller investere i et godt kamera. Valget falt på sistnevnte og etter å lest meg opp på diverse fora, falt valget på det speilløse Fujifilm X-T1.

Samtidig kjøpte jeg et XF 18–135mm f/3.5-5.6-objektiv, før jeg litt senere også kjøpte objektivet XF 35mm f/2.0 R, som jeg har lest mye bra om. Sistnevnte er jeg strålende fornøyd med.

Blitsen er av typen Nissin i40. Det er lite og kompakt og jeg er så langt storfornøyd med det.

Konsollene mine støver ned: Slik er det å spille med skjermkort til 8000 kroner.

Nettbrett/lesebrett
Da jeg jobbet og studerte i Oslo, bestod togturene mine i hovedsak av å lese bøker. På det meste leste jeg rundt 30–40 bøker i året, men det har dessverre blitt mindre nå som jeg både bor og jobber i Drammen.

Kindle Paperwhite (andre generasjon) er det som gjelder. Den er alltid med meg på tur – selv om jeg ikke nødvendigvis bruker den like mye – og den blir selvsagt med til USA.

For tiden leser jeg Jarle Klepp-bøkene til Tore Renberg, George R.R. Martins «Ridderen av De syv riker» og Stephen Kings «22.11.63». Kom gjerne med forslag til gode og spennende ebøker som vil få flyreisen til å gå unna på et blunk.

Jeg vurderte også å ta med et nettbrett, men alternativet var enten Acer Predator 8 – som ikke har god nok batteri tid – og iPad Pro 12,9” – som blir altfor massivt når jeg allerede har med PC-en.

Kindle Paperwhite
Kindle er alltid med på reise. Uansett.

Hodetelefoner
Etter å ha brukt samme hodetelefoner siden 2008, Sennheiser HD 280, ble jeg etter hvert ganske lei kabelen som hang og slang der det passet den.

Da jeg ikke rakk flyet til London tidligere i år, gjorde jeg et solid impulskjøp på Oslo Lufthavn. Nemlig Sennheiser Momentum II Wireless. Disse er knallgode! Trådløse, behagelige, god batteritid, fantastisk lyd og ikke minst: støydempende.  Det er minst én i ITavisen-redaksjonen som er misunnelige på disse.

Sennheiser Momentum Wireless 2 er de beste hodetelefonene jeg har eid.
Sennheiser Momentum II Wireless er de beste hodetelefonene jeg har eid.

Smårask
Ladere og adaptere er som regel ting jeg pleier å stue ned i kofferten ettersom jeg vanligvis har den med som håndbagasje. Jeg har med USB-C-lader til MacBooken, Lightning til iPhone 6s og egen batterilader til kameraet.

Det var også en kort vurdering om jeg skulle ha med USB-adapter til MacBooken og en microUSB-kabel, men jeg tenker jeg heller overfører bildene trådløst til iPhone 6s. De lastes automatisk opp fra mobil og ned på PC via skyen uansett.

En vakker dag håper jeg å kunne bruke én lader til alt.
En vakker dag håper jeg å kunne bruke én lader til alt.

I tillegg har jeg med vanlige ting som notisblokk og penn, pass og lommebok og øyedråper. En gang i fremtiden håper jeg at et nettbrett med god støtte for penn vil ta over for notatblokken. Om det blir en Surface mini eller en iPad Pro mini.

Små, essensielle ting for reisen.
Små, essensielle ting for reisen.

Husk å følge ITavisen på Instagram for oppdateringer fra reisen.

Instagram

Annonse