Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Acer Predator 8 prøver å være et godt spillnettbrett, men hemmes av dårlig ytelse. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Hvor bra er egentlig Acers spill-brett?

Test: Predator 8 vil så mye, men klarer det ikke helt.

Tidligere i desember var jeg i København og fikk en smakebit på den nye spillsatsingen til Acer.

Predator 8
I tillegg til heftige spillskjermer og -PC-er viste selskapet også frem et dedikert spillnettbrett: Acer Predator 8.

Les også: Dette er like rått som det ser ut som.

Acer forteller at de blant annet har samarbeidet med spillstudioet Gameloft i utviklingen, ved for eksempel spilloptimalisering. En annet som er distinkt med dette nettbrettet, er de fire høyttalerne.

La oss ta spesifikasjonene først:

  • Operativsystem: Android 5.1
  • Prosessor: Firekjerners Intel Atom X7 Z8700 1,6 GHz
  • Skjerm: 8 tommer, 1920 x 1200 oppløsning
  • Lagring: 32 GB
  • RAM: 2 GB
  • Kamera: To megapiksler frontkamera
  • Pris: 3690 kroner

Predator 8 blir markedsført som «det mest lydhøre nettbrettet på planeten» og Acer omtaler det som blant annet «audiodacious». Disse fire røde høyttalerne er plassert i hvert sitt hjørne, og gir nettbrettet et meget spesielt design. Mer om designet senere.

Høyttalerne skal tilby en form for virtuell kringlyd, men ikke forvent den store opplevelsen her. Det kjekke er at lyden justeres etter hvordan du holder nettbrettet. Så stereolyden er alltid justert riktig.

Lyden er overraskende god til å komme fra et nettbrett, og iPad mini 4 har for så vidt ingenting å stille opp med på den fronten.

Skjermen er rett og slett fantastisk.
Skjermen er rett og slett fantastisk.

Les også vår test av iPad mini 4.

Nydelig skjerm
En annen ting som Acer trekker frem, er den gode og fargerike skjermen. Den er riktignok «kun» i full-HD,, eller WUXGA, men fargene må sies å være fantastiske. Predator 8 har støtte for «100 % NTSC color gamut», og selv om skjermoppløsningen er hakket bedre på iPad mini 4, står Acers nettbrett ikke tilbake på noen som helst måte.

Predator MediaMaster er en app som lar brukeren styre fargetemperatur på skjermen. Det er fire forhåndskonfigurerte innstillinger: standard, film, spill og album (musikk), men det er også mulig å tilpasse fargetemperatur, metning og lydinnstillinger manuelt direkte i appen etter eget behov.

I tillegg har Predator 8 en egen «Bluelight Shield» som fjerner det blå lyset. Dette er glimrende når man for eksempel leser e-bøker, og skjoldet kan også justeres manuelt etter hvor mye blått lys du ønsker.

Acer Predator 8.
Acer Predator 8.

Batteri og ytelse
For å drive spillnettbrettet, har Acer valgt å gå for en Intel Atom X7-Z8700. Basert på ytelsestester i 3D Mark plasserer den seg helt midt på treet. Det merker vi også i bruk. Asphalt 8, et spill fra Gameloft som skall være optimalisert for Predator 8, veldig godt på «Medium» grafikkinnstilling, men skrur vi opp til «High» daler bildefrekvensen betraktelig og opplevelsen av å holde i et dedikert spillnettbrett forsvinner helt.

En liten sammenligning:

(3D Mark Sling Shot using ES 2.1)

Type Poeng Maskinvare
NVIDIA Shield TV 4025 Tegra X1
Huawei Nexus 6P 1420 Snapdragon 810
Samsung Galaxy S6 edge+ 1246 Exynos 7 Octa
Acer Predator 8 1191 Atom X7-8700

 

Google Play Store er også fylt til randen med apper og spill, men for sistnevnte blir det litt mye i casual-sjangren. Gameloft har en egen app med snarveier til sin omfattende spillkatalog. Modern Combat 5: Blackout HD og World at Harms HD er begge visuelt vakre, men for eksempel førsteperson skytespill fungerer ikke optimalt uten kontroller eller tastatur og mus.

I batteritesten fra PC Mark scorer også nettbrettet midt på skalaen. Det klokket inn på i underkant av fem timer i arbeidstesten, og egen erfaring tilsier at den klarer drøyt halvparten av det ved spilling. Det er ok, men ikke i nærheten av blant annet iPad mini 4.

Android
Acer har valgt å gå for Android 5.1 i Predator 8. Dette er kanskje litt rart da Android 6.0 er lansert, og det bare fortsetter en trend der nyere Android-enheter blir lansert med en eldre OS-versjon.

Som jeg skrev ovenfor presterer Atom-prosessoren midt på treet. Også Android-opplevelsen er så som så, og minner mer om erfaringene jeg hadde med Xperia Z5. Ting går litt tregere, nettbrettet henger seg støtt og stadig og det mest tar litt lengre tid enn det bør.

Les også: Sony Xperia Z5 er høstens mest spennende Android-mobil.

I tillegg er Predator 8 lastet ned med apper fra både Acer og tredjepartsutviklere, kall det gjerne bloatware. Jeg kan dog ikke legge skjul på at enkelte av dem er litt nyttige. Ez Tasking gjør det mulig å sidestille apper på en enkel måte, mens Ez Snap har en trefingergest for å ta skjermbilder.

Predator 8 passer rett inn i Predator-familien til Acer.
Predator 8 passer rett inn i Predator-familien til Acer.

Design
Det er ingen tvil om at Acer Predator 8 skiller seg ut designmessig, og følger opp de interessante formene Acer har på de andre spillproduktene i Predator-serien.

De fire høyttalerne stikker ut på hver sin side, og dessverre gjør det det ubehagelig å holde nettbrettet på sidene i landskapsmodus. Mellomrommet er enten hakket for stort, eller hakket for lite. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg.

Baksiden står av plast, selv om designet ser ut som det består av børstet stål. Acer plassert en Predator-logo i krom, og ellers er det røde og sorte detaljer – i kjent Predator-stil.

Legger man godviljen til og ser på det som et spillprodukt, er det et spennende og kult design, men det er nok ikke tiltalende for alle. Kvalitetsfølelsen er dessverre helt på bunn. Det knirker bare man holder lett i det og baksiden gir etter ved kun et lite trykk. Det er rett og slett svært skuffende.

Acer og Apple har litt forskjellig designstil.
Acer og Apple har litt forskjellig designstil.

Konklusjon
Acer Predator 8 er et interessant spillnettbrett, det er ingen tvil om det. Designmessig passer det perfekt inn i Predator-familien, men jeg ville nok foretrukket et mer stilrent design.

Skjermen er fantastisk og jeg liker at man kan stille fargetemperaturen slik man ønsker det, for ikke å glemme «Bluelight Shield» som erstattet Kindle-lesebrettet mitt på juleferien forrige uke.

Et annet område Predator 8 virkelig presterer på, er høyttalerne. Ja, de ser litt ville ut og den virtuelle kringlyden er fraværende, men de knuser alt annet jeg har hørt av nettbrett med tilsvarende størrelse.

Dessverre yter Predator 8 ikke spesielt godt. Atom-prosessoren sliter ved maksimale innstillinger i flere spill og selve opplevelsen i operativsystemet er litt skuffende. Følelsen av å holde i et kvalitetsprodukt, fraværende. Den kunne muligens vært mye bedre hvis chassiset faktisk bestod av børstet metall i stedet for plast som skal ligne på det.

Karakter: 6/10.

+ Skjermen
+ Høyttalerne
+ Godt app- og spillutvalg
+ God på fleroppgavekjøring

– Ingen kvalitetsfølelse
– Ytelsen
– Batteritiden
– Leveres med forrige Android-versjon
– Altfor mye «bloatware»

Stikkord: acer, nettbrett, Tester