apple vision pro
Kan Apple klare å revolusjonere AR- og VR-segmentet, eller vil de måtte vente til de kan lansere et langt rimeligere hodesett? Spørsmålet er hvor imponerende teknologien er og om innholdet er godt nok.

Annonse


Planen var januar, men det rekker de neppe

Mark Gurman har igjen avsløringer for oss. Denne gang gjelder det Apple Vision Pro.

Lanseringen er trolig flyttet fra januar til mars

Det eneste vi i lang tid har vært klar over er at planen var å lansere før andre kvartal 2024. Det betyr en lansering en eller annen gang før mai. Heldigvis mener Gurman å vite mer, nemlig at selskapet håpet på en lansering allerede i januar, men at det trolig kommer til å skje i mars i stedet. Som han påpeker i nyhetsbrevet sitt er veilednings-videoene noe av det aller siste Apple klargjør før et nytt produkt lanseres, og som du kanskje har fått med deg har vi allerede skrevet om dette: du kan se klippene her.

Gurman skriver at “selskapet må fortsatt fikse distribusjonsplanene og gjennomføre ytterligere testing. De vil også holde et nytt arrangement for å forhåndsvise flere apper og funksjoner ovenfor potensielle kunder.” Kan det også være tiden de avslører en bredere lansering?

Apples dominanse-planer blir stadig tydeligere

Gurman oppsummerer også Apples plan om å designe og eie teknologien i alle produktene. Som vi har skrevet om en rekke ganger undervurderte selskapet hvor vanskelig det er å lage 5G-modem. Håpet var jo å lansere modemet i 2026, kanskje med iPhone SE som første produkt ut. Gurman gjentar samme år som lanseringstidspunkt, og avslører samtidig noe nytt: de ønsker å eie kamera-sensorene også. Dette gir ekstra mye mening all den tid de kommer til å lansere flere hodesett og til slutt en bil – samtlige av produktene vil måtte se og skjønne omverdenen.

Annonse


I tillegg ønsker selskapet å lage sine egne batterier med en helt egen kjemi-sammensetning de håper kan revolusjonere batterilevetiden, og ikke minst elbil-rekkevidden. Vi har også en rekke ganger meldt at håpet er å lansere en kombinert WiFi og Bluetooth-brikke, opprinnelig planlagt for 2025, men dessverre for Apples ingeniører vil det ta lenger tid.

Utover OLED i en rekke produkter, der iPad Pro er først ut neste år, har Apple jobbet med microLED-paneler i over fem år, men også her har selskapet slitt med å få ting til å gå på skinner. Apple Watch er første produkt som utstyres med disse skjermene, men det er ikke kjent når. Glukose-målinger uten at brukeren, i de fleste tilfeller diabetikere, trenger at en nål stikker inn under huden, er det store målet med Apple Watch og noe de fremdeles forsker på. Selv om det nok kommer før selskapets egne batterier, er det ventet at dette vil ta enda noen år.

Annonse


Annonse


Annonse