Annonse


Målet er å eie alt

I går skrev vi om Apples ryktede planer om å ikke bare ta kontrollen med egen 5G-brikke, men å bygge en modul som er helt deres egen med innebygget 5G, Bluetooth og WiFi.

Det ka gi store fordeler for iPhone-selskapet.

Dette er barte starten for Apple

Per i dag leverer Qualcomm førstnevnte og Broadcom de to sistnevnte til iPhone.

Men Apple har ingen planer om å stoppe, og vil eie og kontrollere alle deler på innsiden og utsiden.

Annonse


Denne rapporten er som Qualcomm og Broadcom-saken fra Bloomberg, og nå er det skjermer Apple ønsker å kontrollere.

Starter med Apple Watch Ultra i 2024/2025

Bloomberg rapporterer at: “Apple har planer om å bruke sine spesial-lagde skjermer i enheter så tidlig som 2024 i et forsøk på å redusere avhengigheten til Samsung og LG.”

Selskapet har dog ikke planer om å starte med iPhone, men med Apple Watch Ultra fra og med 2024.

Dog har Apple slitt med utviklingen (planen var opprinnelig 2020) og de første panelene kan ende opp med å komme i 2025 i stedet.

Apple Watch har ikke opplevd større forbedringer på flere år

Det er også en teknologi-overgang Apple har tenkt å utføre samtidig: Watch får nemlig microLED med kraftigere lysstyrke, en oppgradering fra OLED. Apple Watch har siden første generasjon brukt ulike typer OLED.

I tillegg til bedre lysstyrke “popper” fargene mer og man kan se innholdet bedre fra flere vinkler. “Det ser ut som innholdet er malt på toppen av glasset”, skriver Bloomberg som løst siterer personer med kjennskap til prosjektet.

Uansett kommer det som vanlig mindre oppgraderinger av Watch-serien i år i påvente av nye skjermer. Heller ikke brikkene på innsiden er oppgradert på tre år.