apple self repair
Ifølge kilder som jobber med materialene Apple skal bruke, utvikler selskapet en helt ny batteri-type som skal dukke opp i de første produktene allerede i 2025. Bilde: Apple

Annonse


Apple jobber med en batteri-revolusjon

Koreanske ETNews har visstnok litt av et scoop.

Kan de revolusjonere bil-rekkevidden?

Denne gang handler det heldigvis ikke om et potensielt nytt design, bedre ytelse og ikke en gang et spesifikt produkt, men noe enda viktigere: batterier. Ifølge avisen utvikler selskapet, på samme måte som de ønsker å eie WiFi, Bluetooth og modem-brikker, sine egne batterier. Det gir mening. Vi er overrasket vi ikke har hørt nyss om dette før.

De spesial-lagde batteriene skal ha vært under utvikling siden 2018, med patent-søknader og nye medarbeidere tilknyttet prosjektet på gang. Det skal være snakk om “et helt nytt” type batteri med myer bedre ytelse enn hva som er mulig nå.

Også “Vision Pro 2” vil kunne dra nytte av dette

Det hevder en person som skal være direkte involvert med materialene som skal nyttes, inkludert karbon nanorør for å forbedre ledningsevnen til batterimaterialer. Også silisiuminnholdet skal visstnok økes, og planen skal være å erstatte grafitt for å øke kapasiteten og forkorte lade- og utladingstiden.

Lanseringen skal visstnok skje i 2025. Selskapet ønsker selvsagt å forlenge batterilevetiden til Vision Pro som kun er på to timer, men den ekte “killer”-forbedringen vil jo være å bruke den helt nye batteri-typen i “Apple Car.”

Annonse