apple vision pro
Vi får vite stadig mer i hver nye visionOS-beta til Apples hodesett som lanseres i USA første kvartal neste år.

Annonse


Dette møter brukeren første gang

Apple har lagt til velkomst- og opplæringsvideoer i visionOS beta-versjon 6.

Apple Vision Pro krever litt opplæring

Dette i kombinasjon med beta-runde seks for de andre OS-ene, blant annet iOS 17.2 som jo inneholder Apple sin nye dagbok-app. Det er fascinerende å se hva som møter kundene i det de tar på seg hodesettet, som legges ut for salg trolig en gang før mai 2024, men kun i USA.

Vi kan ta for oss videoene i rekkefølgen under. Først demonstrerer Apple hvordan en Persona lages, altså deler av øye-området som utenpå-kameraet viser for andre mens brukeren er aktiv med sitt Vision Pro-hodesett. For at hodesettet skal kunne vise en 3D-modell av øverste del av ansiktet, må man gjennom et lite oppsett som minner om FaceID på iPhone, bare at man ser til høyre og venstre. Det ser ikke ut til å ta mer enn noen sekunder.

“Hello”

I klipp nummer to avsløres det hva som skjer med en gang man tar på hodesettet, men ikke har kommet i gang enda. En atmosfærisk, omgivende lyd omkranser brukeren med skrifttypen som er kjent fra de andre OS-ene og “Hello” tegnes på skjermen. “Press den digitale kronen for å starte,” står det å lese med liten skrift nederst.

Annonse


Øyne, finger og lyset i rommet må også settes opp, så hodesettet ber brukeren holde begge hendene oppe. Man må også se på en sirkel midt på skjermen og velge den med fingeren. I denne delen av oppsettet må man også vise frem ID-koden for kontaktlinsene om man nytter det.

“Klikk som på en Mac”

“Du blar i systemet ved å se. Bare se på et element og tapp med fingeren,” forklarer kvinne-stemmen i videoen som lærer brukeren å starte apper som Photos. “Det er som et klikk på Mac-en din,” forklarer den rolige kvinne-stemmen , og videre at man blar opp og ned ved å knipe sammen peke- og tommelfinger og gjøre en kort arm-gest opp eller ned.

Det er også verdt å få med seg hvordan 3D-video tar seg ut i hodesettet. Det er jo støtte for opptak av video-formatet med iOS 17.2 beta og iPhone 15 Pro, men merk at oppløsningen er begrenset til 1080p @ 30 FPS, i det minste enn så lenge.

Annonse


Annonse


Annonse