steam-spillere flykter fra windows 11
Windows 11 går heftig ned i antallet brukere blant et snitt Steam-brukere. Samtidig øker forgjengeren.

Annonse


Flykter fra Windows 11

Det har riktignok vært mange problemer med Windows 11, inkludert spill-ytelsen, men dette kommer likevel som en overraskelse.

Hva i alle dager skjer med Windows 11-brukerbasen?

For uansett hvor negativt et nytt OS fra Microsoft blir tatt i mot, er tradisjonen at selskapet alltid klarer å vokse markedsandeler for sitt nyeste operativsystem. Nå som vi har entret april, er mars-tallene til Valve her, og det er da det begynner å bli interessant og aldri så lite pikant.

Steam gjennomfører en månedlig undersøkelse for å samle inn data om hva slags maskinvare og programvare kundene våre bruker. Deltakelse i undersøkelsen er frivillig og anonym. Informasjonen som samles inn er utrolig nyttig for oss når vi tar beslutninger om hvilken type teknologi vi skal investere i og hvilke produkter vi skal tilby.

Valve om Steam-tallene

Bytter du ikke til ny Windows nektes du Steam neste år

Windows øker med over 10 prosentpoeng

For bruken av Windows 11 stupte i mars: vi snakker her en nedgang fra 30 prosent til 22,41 prosent. Samtidig vokser Windows 10 med hele 10,49 prosentpoeng og er nå enda mye større med 73,59 prosent av markedet.

Hva er det som får så mange til å forlate det nyeste OS-et? Mange av problemene det siste året er rettet, og vi kjenner ikke til problemer som påvirker spill-ytelsen i negativ grad.

Annonse


Kanskje en løsning vil være for Microsoft å forsiktig presse spill-utviklerne til å implementere DirectStorage i flere spill eller rett og slett fokusere på å øke spill-ytelsen i Windows 11 komplett med en markedsføringskampanje. Det gir mening all den tid de nyeste skjermkortene er dyre og spillere ønsker å presse så mange FPS de kan fra sine eksisterende maskiner.

I februar rapporterte vi også tallene, den gang for januar:

“Det er hyggelig lesning for Microsoft som nå endelig har passert 30 prosent brukere av Windows 11 i verdens største spill-butikk for PC. Til tross for mange problemer med det nye OS-et, begynner nå spillere virkelig å omfavne det. En av årsakene kan være Direct Storage som først ble tatt i bruk i Forspoken. Selv om spillet er dårlig, er teknologien veldig imponerende da man laster spillet på sekundet, og noen ganger på under ett sekund.,” skrev vi den gang.

Videre var tallene den gang som følger:

“Windows 10 er fremdeles størst, naturlig nok, med litt over 63 prosent markedsandel. Tiern er går tilbake 1,96 prosentpoeng i januar, mens elleve økte med 1,91 prosentpoeng.

Derfor er Windows 11 nå installert på 30,33 prosent av Steam-spillerenes sine PC-er. Merk: å sende inn slik informasjon fra Steam til Valve er valgfritt.”

Annonse