vision pro
Noen Apple Stores i USA selger par et par Vision Pro i uka som det meste.

Annonse


Omtales som en halvveis flopp – nærmer seg lansering utenfor USA

Vi trodde Apple hadde planer om å lansere Vision Pro i Kina tidligere enn hva som nå skjer.

Apple har kun bekreftet at Kina får Vision Pro i år

Apple-kjenner Mark Gurman har en rekke ganger uttalt at Kina er neste land ut, og at det skal skje kanskje snarlig – det rapporterte han i lanseringsmåneden februar, og nå er det mai. Men nå hevder Gurman som har snakket med personer som har kjennskap til planene, at Apple skal ekspandere salget av hodesettet kort tid etter WWDC 10. juni.

Viktig WWDC

Dette er den viktigste til Apple på mange år, fordi selskapet skal skissere sin visjon for AI, et område de famøst har vært lite aktive i. Men selskapet har planer om store ting, for foruten samarbeid med trolig OpenAI/ChatGPT og kanskje også Google med Gemini, så har selskapet designet sine egne AI-brikker for nye server-parker som skal servere informasjon fra skyen som etterspørres av produktene. Kan arbeidet utføres lokalt, så vil det trolig være Apples mål.

Han garanterer ikke å vite hvilke land som får i runden etter USA-lanseringen, men avslører at Apple kurser medarbeidere i Tyskland, Frankrike, Australia, Japan, Sør-Korea, Singapore og Kina. Om det kun er disse landene som får er lite trolig, da Storbritannia mangler. Om lille Norge blir med i pulje to, det er umulig å spå, og kanskje får Kina først.

“Apple Vision Pro nærmer seg lansering av flere land, kanskje i april, men Norge får neppe før etter juni en gang,” rapporterte vi i mars, og refererte til en kode-lekkasje og navnene på de neste landene ut. I denne listen er også Storbritannia med. Vi anser denne listen som mest korrekt, og at Norge derfor ikke får i sommer:

  • Australia
  • Japan
  • Kina
  • Singapore
  • Storbritannia
  • Canada
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japansk
  • Koreansk

Vi ga Vision Pro 8 av 10 poeng i vår anmeldelse i februar:

Apple Vision Pro setter en ny standard for AR- og VR-opplevelser, men bruken begrenser seg grunnet vekt, batterilevetid og foreløpig begrenset app-utvalg.

ITavisen, 13. februar 2024

Annonse