iphone 15 pro unbox therapy ramme
Mark Gurman bekrefter nesten samtlige iPhone 15 og 15 Pro-avsløringer vi har hørt det siste halvåret, inkludert mye tynnere ramme som vi ser på dette bildet. Bilde: Unbox Therapy

Annonse


“iPhone-guden” har talt: slik blir iPhone 15-serien

Bloombergs Apple-journalist Mark Gurman bekrefter (nesten) alt vi har hørt om iPhone 15 og iPhone 15 Pro de siste månedene.

Vi håper iPhone 15 og 15 Plus ikke blir dyrere

Vi kan jo starte med prisene: det ventes at iPhone 15 Pro og 15 Pro Max blir minst 600 kroner dyrere per modell, men det er mulig at de starter på 256GB lagringsplass (Gurman nevner ikke det med lagringsplass, bare så det er sagt). Det ventes ikke dyrere iPhone 15 og 15 Plus-modeller selv om de begge visstnok utstyres med “Dynamic Island”:

“En av årsakene skal være at “Dynamic Island” kommer til samtlige modeller, at kameraene også blir bedre og at Pro-modellene får en helt ny knapp som vil kunne gjøre mange forskjellige ting. Nå hevder analytiker Tim Long fra den britiske banken Barclays å vite hvordan Apple ønsker å prise de nye modellene. Først og fremst: iPhone 15 blir visstnok ikke dyrere, og vil derfor fremdeles koste 10 990 kroner i Norge. Det samme gjelder iPhone 15 Plus som koster 12 490 kroner.”

Gurman melder heller ikke at 15-modellene får bedre kamera som vil kunne ta inn mer lys og knipse 48MP-bilder – kun at det er snakk om store kamera-forbedringer. Vi tipper det er disse forbedringene han har i tankene. Dette er rykter fra andre kilder, slik at vi også har det på det rene. Om disse modellene ikke får dette, kan det være årsaken til at de ikke blir dyrere.

Annonse


“Action-knapp”

Også var det 15 Pro-modellene som det har lekket mer informasjon om, lengre. Gurman bekrefter igjen det vi har hørt lenge: titan-kropp og tynnere rammer (per Gurman er dette mulig med “LIPO”-teknologi først brukt i Watch Series 7 – dette kutter rammene fra 2,2 mm til 1,5 mm.) Gurman nevner ingenting om bedre batterilevetid takket være bruk av batterier som plasseres oppå hverandre.

Det Gurman nevner er at 3 nm A16-brikken vil by på en langt mer “snappy” opplevelse, noe brukeren faktisk vil legge merke til. Det er jo ikke tilfellet ved hver generasjon. Som siste avsløring sier Gurman at Apple måtte droppe hel-digitale-knapper over hele fjøla. I stedet har de implementert en action-knapp som reagerer ulikt i forhold til hvor hardt/mykt man trykker. Et bestemt trykk vil knipse et bilde, et mykere trykk fokuserer, som eksempel. Her er det mange muligheter, og vi ser for oss at andre produsenter vil kopiere dette. Det er allerede ryktet at Samsung skal utstyre sine S-modeller i 2024 med titan-kropp, som Apple gjør i år.

Annonse