iphone 14 plus
iPhone 15 Plus kan få rekordlang batterilevetid for Apples mobil-serie å regne, bedre kamera-kvalitet og 48MP-sensor.

Annonse


Slik blir iPhone 15-kameraene bedre

Ming-Chi Kuo kan avsløre nye spennende detaljer om de nye iPhone-modellene.

Bedre bildekvalitet og ProRAW

Vi har hørt mye om Pro-modellene, men lite om de billigste (som trolig blir enda dyrere i år.) Det er også ventet bedre batterilevetid. Men hva med iPhone 15 og 15 Plus-kameraene? Per Ming-Chi Kuo får disse 48MP-sensor som Pro-modellene fikk i fjor, og det er mer: de vil også kunne ta inn mer lys, noe som selvsagt er ekstra viktig når det er mørkt/svake lyskilder.

Apples partnere må klare å produsere nok kamera-moduler av god nok kvalitet, og de skal ha klart å løse problemene med et “stacked” design der sensorene stables over hverandre som den påståtte nye batteriteknologien allerede nevnt. Sony har klart å øke produksjonen med 100 til 120 prosent, noe som igjen vil gå utover Android-produsentene.

Kuo sin rapporter backes opp av en tidligere analyse av Jeff Pu som i mai uttalte at de billigste modellene får 48MP og bedre bildekvalitet ved å kunne ta inn mer lys, og dermed mer informasjon. Dette vil også gjøre det enklere å redigere bildene i etterkant, spesielt RAW-bildene med Apples ProRAW-format.

Annonse