apple photos
Apple har forklart at en databasefeil forårsaket at slettede bilder dukket opp igjen hos et fåtall iPhone-eiere.

Annonse


Apple forklarer hva som skjedde

Apple har forklart hva som skjedde da slettede bilder dukket opp igjen hos noen brukere som installerte iOS 17.5.

Apple: “Sjelden feil”

Som vi regnet med er det snakk om en databasefeil som forårsaket at det som liksom skulle være slettet, kom tilbake, trolig fordi bildene hadde blitt gitt feil rettigheter. Noen av dere husker kanskje også påstanden fra en tidligere iPad-eier om at bilder dukket opp igjen hos vennen som hadde handlet brettet. Vi satte spørsmålstegn ved påstanden den gang, fordi innlegget senere ble slettet, og ganske riktig: Apple bekrefter ovenfor 9To5Mac at påstanden aldri stemte. Det skal være en umulighet.

Selskapet forklarer ovenfor Apple-bloggen at “bildene ikke ble fullstendig slettet fra en brukers enhet ikke synkroniserte til iCloud Photos. Disse filene var bare på selve enheten,” forklares det – det at slettede bilder dukket opp igjen kan har tre årsaker, gjenoppretting fra sikkerhetskopi, enhet-til-enhet-overføring ved gjenoppretting fra en iCloud-sikkerhetskopi, men ikke bruker iCloud-bilder. Apple sier at garantien for å slette alt, slik at ingenting dukker opp igjen, feil eller ikke, er å velge å slette alt innhold og innstillinger fra mobilens/iPadens innstillinger.

“Det er i det minste hva en person på Reddit som hevdet – innlegget ble senere slettet, noe som negativt påvirker troverdigheten. Det ville også vært nærmest utrolig om Apples formaterings-teknikk gjør det mulig for OS-et å gjøre slike feil,” skrev vi om saken 20. mai, rett etter at feilen dukket opp.