surface pro flex keyboard
Surface Laptop og Pro koster begge godt under 20 000 kroner, men tastaturet til Pro er virkelig dyrt.

Annonse


OPPDATERT: Sjokkerer med tastatur-pris

Microsoft “tar en Apple,” og har priset det helt nye Surface Pro-tastaturet langt høyere enn ventet.

Oppdatert, 15:16:

Det avhenger av farge hva man får på innsiden: Surface Pro OLED svart kan nemlig utstyres med 1TB lagringsplass, men ikke mer enn 16GB RAM.

Koster over 5500 kroner

For 5659 kroner skal de ha for tastaturet som lanseres 18. juni, samme dato Surface Pro og Surface Laptop med Snapdragon X Elite og Plus lanseres. Du har sikkert fått med deg prisene på selve maskinene allerede, og det er slettes ikke så ille, for knappe 15 000 kroner får man 16GB RAM og 256GB lagringsplass som standard, men det er litt få muligheter å endre maskinene på, dessuten kommer 5G-modellene senere i år.

Annonse


Som de nye iPad Pro-modellene har Surface-serien gått over til ikke-fysiske klikk på styreflaten.

Men tilbake til Flex-tastaturet, for hva forsvares prisen med? Microsoft forklarer:

“Lås opp nye nivåer med fleksibilitet med et tastatur designet for bruk enten tilkoblet din Pro det ultimate bærbar PC-oppsettet eller fra kobletsom et frittstående tastatur for ubeseiret fleksibilitet. Den nye Copilot-tasten bringer kraften til AI til fingertuppene dine, og innebygd pennoppbevaring gir sikker og enkel lading.”

La oss gjøre det interessant, og se hva man får om man ønsker seg de aller dyreste modellene:

  • Surface Pro – Snapdragon X Elite – OLED – 16GB RAM, 512GB lagring: 20 999 kroner
  • Surface Laptop 15 – Snapdragon X Elite – OLED – 32GB RAM, 1TB lagringsplass: 29 499 kroner

Merk at begge modeller utstyres med X Elite om man velger OLED og Laptop 15″, og at det ikke er mulighet å utstyre Surface Pro OLED med mer enn 16GB/256GB. Den dyreste Surface Pro-modellen koster derfor 26 658 kroner med Flex-tastaturet.

Lagring av stylus på denne måten er ikke nytt, greia er man kan koble til trådløst med Bluetooth LE, og på den måten bruke Surface Pro slik: