the elder scrolls 6 fem år unna
The Elder Scrolls lanseres ikke før Playstation 6, en konsoll som er ventet tidligst 2028. Som med Starfield tror vi Elder Scrolls blir Xbox-eksklusivt.

Annonse


Er spillet alle venter på SÅ mange år unna?

I forbindelse med Microsoft sin redegjørelse for Activision/Blizzard-handelen ovenfor amerikanske FTC, bekreftet Xbox-sjef Phil Spencer noe som vil skuffe mange.

Det er 12 år siden Skyrim – det kan bli 18 år mellom oppfølgeren

For det er veldig mange der ute som venter på en oppfølger til Skyrim. Åpen-verden-spillet ble lansert vinteren 2011, ble mottatt til stående applaus og har fremdeles en aktiv spiller-base og ikke minst et hav av utvidelser og grafikk-forbedringer.

Men de virkelig store grafikk-forbedringer må vi vente lenge på, for the Elder Scrolls 6 er så mange år unna at det kanskje ikke en gang vil kjøre på dagens konsoller. Per Spencer er spillet minst fem år unna lansering. Han ville heller ikke si noe om hvilke konsoller som får støtte, altså om spillet lanseres på Playstation (sjette generasjon ventes tidligst 2028): “det er vanskelig for oss, på det nåværende tidspunkt, å være mer sikre.”

Det er mange år unna, men det er et spill vi har annonsert at vi vil begynne å jobbe med.

Phil Spencer, sjef, Xbox

Vi var av den oppfatning at Bethesda startet utviklingen for flere år siden, men er nå mer usikre nå, og hva det egentlig betydde. Kanskje var det kun snakk om manus og slike ting, og ikke det tekniske arbeidet. Det er uansett Starfield-teamet som jobber/skal utvikle RPG-oppfølgeren.

Annonse


Vi har skrevet om spillet en rekke ganger, blant annet i oktober 2018 med tittelen “The Elder Scrolls VI blir et spill for neste generasjons konsoller:”

“I et intervju med GameSpot uttalte Matt Firor ved ZeniMax Online Studios at det enda vil ta noen år før spillet lanseres, og at det sannsynligvis ikke lanseres før dagens konsoller har blitt erstattet av en ny generasjon.

På spørsmål om The Elder Scrolls Online kommer til å inkorporere noe av verdenen man kommer til å finne i The Elder Scrolls VI, svarte Firor at han ikke vet hvordan spillverdenen kommer til å være når spillet kommer ut. Dette som følge av at det til den tid vil ha kommet en ny generasjon spillkonsoller.”

Allerede i 2016 avslørte Bethesda-sjef Todd Howard at et den gang ikke-annonsert spill ville lanseres før The Elder Scrolls 6:

“Han legger til at de for tiden er opptatt med to store prosjekter – uten å avsløre noe– som er større enn noe annet de tidligere har jobbet med.

– Folk vil kanskje høre om dem til og med før Elder Scrolls VI, og det gir mening i flere år fremover, sier Howard.”

Spillets eneste trailer så langt ble lansert juni 2018:

Annonse