sony vil ikke avsløre playstation 6
Playstation 6 som ventes i 2028 kan bli en hodepine for Microsofts studioer om de handler Activision/Blizzard. Er det spillerne som vil ende som den tapende part med flere konsoll-eksklusive spill?

Annonse


“Vi avslører ikke Playstation 6 om de spør”

Sony ønsker ikke å gi Activision/Blizzard noen som helst informasjon om Playstation 6 om studioet etterspør det.

Dette kan bli et stort problem for Microsofts spill-studioer

Dette fordrer om Microsoft får lov å handle stor-studioene. Selv om EU har sagt ja, gjør amerikanske FTC alt de kan for å stoppe handelen. Dette er mer en digresjon til selve handelen, men det er en interessant en. Sony truer nemlig med å ikke dele informasjon om kommende Playstation 6 om Microsoft handler studioet. “Vi kan rett og slett ikke risikere at en selskap eid av en direkte konkurrent får tilgang til Playstation 6-informasjon,” forklarer Playstation-sjef Jim Ryan om Xbox-konkurrenten.

Tviler på at planen er å styrke Activision

Sonys konsoll-sjef tror heller ikke at hovedfokuset til Activision, om de ender opp som endel av Microsoft, vil være å styrke sin egen posisjon, men å styrke Xbox sin posisjon i markedet. Det hele ender med at Sony ikke vil gi detaljer om funksjoner og utvikler-versjoner av Playstation 5-oppfølgeren, om handelen spikres. Betyr det at Activision-spill blir dårligere på den neste Playstation-generasjonen, eller kommer Microsoft til å gjøre spillene Xbox-eksklusive? Sistnevnte vil neppe FTC sette pris på.

Ifølge Insider Gaming lanseres ikke Playstation 6 før tidligst i 2028. Det er en Playstation 5 Pro under utvikling, en ytelses-oppgradering av dagens konsoll som forventes julen 2024.

Annonse