microsoft build
Microsoft må løse flokene i Storbritannia og USA. EU har allerede sagt ja.

Annonse


Gjør alt for å stoppe Microsoft

I desember 2022 ble det kjent at “Federal Trade Commission” saksøker for å stoppe Microsofts handel av Activision/Blizzard.

Dette er saken

“I en pressemelding melder FTC at de “prøver å blokkere teknologigiganten Microsoft Corp. fra å kjøpe den ledende videospillutvikleren Activision Blizzard, Inc. og dens gigantiske spillfranchiser som Call of Duty. De hevder avtalen på 69 milliarder dollar, Microsofts største noensinne og den største i videospillindustriens historie, ville gjøre det mulig for Microsoft å undertrykke konkurrentene til Xbox-spillkonsoller og dets raskt voksende abonnementsinnhold og skyspillvirksomhet,” meldte vi vinteren i fjor.

FTCs Holly Vedova uttalte den gang at “Microsoft har allerede demonstrert de kan og vil holde tilbake innhold fra sine spillrivale. I dag prøver vi å stoppe Microsoft fra å få kontroll over et ledende uavhengig spillstudio og bruke det til å skade konkurransen i flere dynamiske og raskt voksende spillmarkeder.”

Microsoft håper dette vil fremskynde prosessen

Nå tar FTC det enda lenger, og vil i tillegg til å saksøke, sende inn en forføyning før 18. juli for å blokkere handelen fra å fullføre nettopp den datoen. Per Microsoft vil forføyningen bety at saken kommer foran en føderal dommer tidligere. Microsofts president Brad Smith uttaler at selskapet “ser frem til muligheten for å presentere saken vår ovenfor en føderal domstol. Vi tror at å akselerere den juridiske prosessen i USA til slutt vil bringe flere valgmuligheter og konkurranse til markedet.”

EU sa seg fornøyde med handelen etter at Microsoft skrev under på strømme-kontrakter med Nvidia og Nintendo.

Annonse