ftcønskerstoppmicrosoft
Det kunne i starten se ut som Microsoft trodde det skulle bli lett. Det er det ikke nå.

Annonse


Amerikanske myndigheter ønsker å stoppe Microsofts Activision/Blizzard-kjøp

FTC har valgt å saksøke Microsoft for å blokkere kjøpet av Activision/Blizzard.

Oppdatert, 20:45:

FTC startet å se på handelen allerede i februar. Som vi meldte den gang:

“FTC skal undersøke fra vinklingen det store studio-kjøpet i kombinasjon med selskapets konsoller. Lina Khan leder for tiden et myndighetsorgan som ønsker å undersøke teknologi-handler mer i sømmene. Dette er jo samme organ som saksøkte for å stoppe Nvidias ARM-kjøp, og som sannsynligvis lyktes.”

Annonse


Dette betyr alvorlige problemer for Microsoft

“I en pressemelding melder FTC at de “prøver å blokkere teknologigiganten Microsoft Corp. fra å kjøpe den ledende videospillutvikleren Activision Blizzard, Inc. og dens gigantiske spillfranchiser som Call of Duty. De hevder avtalen på 69 milliarder dollar, Microsofts største noensinne og den største i videospillindustriens historie, ville gjøre det mulig for Microsoft å undertrykke konkurrentene til Xbox-spillkonsoller og dets raskt voksende abonnementsinnhold og skyspillvirksomhet.”

Etter mye frem og tilbake mellom de to selskapene i flere land har det vært vanskelig å vite hva som komme til å bli utfallet. Dette er Microsofts største utfordring hittil. Samtidig er det ingen garanti for at FTC vinner frem i det som kan bli et langt juridisk spill.

Dette sier FTCs Holly Vedova:

“Microsoft har allerede demonstrert de kan og vil holde tilbake innhold fra sine spillrivale. I dag prøver vi å stoppe Microsoft fra å få kontroll over et ledende uavhengig spillstudio og bruke det til å skade konkurransen i flere dynamiske og raskt voksende spillmarkeder.”

Dette er saken:

Handelen vil være i boks i finansåret 2023, altså sommeren neste år, dersom myndighetene gir grønt lys. Dette vil være selskapets største handel med god margin: Microsoft betalte 229 milliarder kroner for LinkedIn eller da Microsoft slapp nok en bombe september i 2020 da de annonserte oppkjøpet av ZeniMax for 66 milliarder kroner.

Annonse