cyberpunkcdpr
Spillpressen og CDPR hypet Cyberpunk 2077 så mye at det nesten ikke spiller noen rolle at spillet ble lansert uferdig, i det minste ikke for studioets pengefolk. ITavisen var som en av få skeptiske til hypen som varte i mange år før lanseringen.

Annonse


Sjokkerende få ba om Cyberpunk 2077-pengene sine tilbake: under 2 prosent – dette mente vi om spillet i 2018

Markedsførigsavdelingen til CDPR reddet Cyberpunk 2077 fra salgskatastrofe.

CDPR kan skryte av intet mindre enn 13,7 millioner Cyberpunk 2077-salg i 2020

Spillet ble lansert med så mange feil at det er den største spilllanseringskatastrofen i nyere tid i forhold til hvor stort budsjettet var, men takket være den massive hypen og trolig gigantiske mengder forhåndsbestillinger gjør CDPR det likevel utrolig bra pengemessig.

Undertegnede så spillet demonstrert under E3 2018 , og en av mellomtitlene var Vi er ikke helt sikre på de vil lykkes“. Nå er denne setningen en massiv underdrivelse. Jeg kommenterte også at: “Jeg mener spillet ikke ser ut som et RPG”.

Vi vet allerede at spillet er en gullgruve, og nå har vi enda flere detaljer i forhold til hvor mye som ble tjent og hvor mange som var irriterte nok til å be om pengene tilbake etter at CDPR sa ja til å gi pengene tilbake samtidig som Sony kastet ut spillet fra Playstation Store og Microsoft ga samme mulighet kort tid senere.

Godt under 2 prosent spurte om pengene tilbake

Det er CDPR sine finanstall som avslører hvor mange som var sinte nok på kvaliteten at de valgte å be om pengene tilbake, i det minste om vi estimerer at prisen er 60 dollar per kopi: kun 1,6 prosent av lisensene til spillet ble trukket tilbake grunnet misnøye – det er ikke mer enn 12,88 millioner dollar (107 millioner kroner) om man inkluderer digital-salg generelt sett og studioets eget misnøyeprogram.

Det er mye penger for en liten bedrift, men CDPR er ikke et lite selskap lenger: Cyberpunk 2077 er studioets største suksess noen sinne og hanket inn 563 millioner dollar på spillet – det er 4,6 milliarder kroner, det.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse